Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αγώνας ενάντια στην Παιδεία της αγοράς

Η επιτακτική ανάγκη να μαζικοποιηθεί ο αγώνας φοιτητών, σπουδαστών και εργαζομένων για ενιαία, δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι μιας χούφτας εταιριών, κόντρα στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από την ΕΕ, αναδείχτηκε χτες, πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, στη συζήτηση που έγινε στο χώρο της Παιδείας. Το θέμα: «Από την Μπολόνια στο Βερολίνο, πορεία ιδιωτικοποίησης, υποβάθμισης και διαστρέβλωσης της επιστήμης» και δεδομένη η διάθεση για αγώνα ενάντια στην Παιδεία της αγοράς.

«Η διακήρυξη της Μπολόνια, το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, όλες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, ορθώνουν ταξικούς φραγμούς», υπογράμμισε ο Νέστορας Ξυλάς, στέλεχος της ΚΝΕ.

Ενώ ο Μάριο Πουκσίτο, μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του και επισήμανε ότι «ο καπιταλισμός είναι έξυπνος και χρησιμοποιεί πολλά κόλπα. Σε καμία περίπτωση και κανέναν τομέα δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε».

Η Τίνα Σάντερς, από την FDJ της Γερμανίας, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις προοπτικές του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Φόρουμ, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο ενόψει της ευρωσυνάντησης των υπουργών Παιδείας. Στο Φόρουμ συμμετέχουν πάνω από 70 οργανώσεις από όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ