Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Για όλα τα γούστα

Ο κορυφαίος του ντέρμπι Γρηγόρης Γεωργάτος

Sportidea

Ο κορυφαίος του ντέρμπι Γρηγόρης Γεωργάτος
Για όλα τα γούστα ήταν η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α' Εθνική. Είχε ντέρμπι, εκπλήξεις, ανατροπές, εντάσεις, διαμαρτυρίες κλπ. Πολλά τα (μόνιμα) αρνητικά όπως βία, κακό θέαμα, άθλιοι αγωνιστικοί χώροι, διαιτησίες, αλλά και κάποια θετικά που δημιουργούν αχτίδες. Μια τέτοια, η ένδειξη σεβασμού στον Νίκο Νιόπλια. Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ υποδέχτηκαν όπως άξιζε έναν από τους καλύτερους παίχτες, όχι μόνο στην ιστορία του ομίλου, αλλά ολοκλήρου του ποδοσφαίρου. Τον χειροκρότησαν αναγνωρίζοντας την προσφορά του, αν και πλέον αντίπαλος. Μάθημα συμπεριφοράς για πολλούς...

Στ' αγωνιστικά φυσικά δέσποσε το ντέρμπι. Μια αναμέτρηση που δεν ήταν για καρδιακούς. Βάσει της εξέλιξης η ισοπαλία τελικά ήταν δίκαιη. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν απέδωσαν ποδόσφαιρο αξιώσεων, αλλά με αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον ως τη λήξη. Κάλλιστα, με διαφορετική κατάληξη μιας «λεπτομέρειας», θα μπορούσε ένας από τους δύο να πανηγυρίσει και νίκη. Την εικόνα του αγώνα και τα συναισθήματα μάλλον αμφοτέρων των πλευρών απέδωσε, χτες, πολύ καλά (στο ραδιοσταθμό «Champions 89,2») ο Κώστας Χαλκιάς: «Σίγουρα μας μένει πικρία από το αποτέλεσμα. Οταν παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι θέλεις πάντα να κερδίζεις. Νομίζω ότι ούτε εμείς θέλαμε την ισοπαλία, ούτε η ΑΕΚ. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Απλά, είναι ένα αποτέλεσμα που σε κάνει να φεύγεις από το γήπεδο ήρεμος. Οχι ευχαριστημένος, αλλά ήρεμος».

Ο Ολυμπιακός κέρδισε, αλλά και πάλι δεν έπεισε. Είχε υπεροχή, αλλά όχι τα στοιχεία που θα προσέδιδαν σιγουριά. Αντίθετα ο Πανηλειακός, χωρίς αντιποδόσφαιρο, στάθηκε πολύ καλά και αν (κυρίως ο Τσίγκας) το πίστευε, θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Αγχωτική νίκη και για τον Ηρακλή στη Νίκαια, που πάντως παραμένει αήττητος. Ο Αρης βρέθηκε από το ναδίρ στο ζενίθ. Κατάφερε (με τη βοήθεια της Ξάνθης) να «γυρίσει» τον αγώνα και να επικρατήσει των Ακριτών, στρέφοντας πλέον το βλέμμα του στο ΟΥΕΦΑ. Απέναντι στη Μολδαβική Ζίμπρου δε θα έχει τον τιμωρημένο Σκέντζο, ενώ προσπαθεί να εκδώσει διαβατήρια στους στρατευμένους Λαζανά, Καζαντζή.

Νέα γκέλα του ΠΑΟΚ μετά από κακή εμφάνιση ή επιτυχία της Προοδευτικής, με τη γνωστή συνταγή του αντιποδοσφαίρου. Ο Αναστασιάδης και οι παίχτες του καλούνται να ξεπεράσουν γρήγορα την απώλεια των δύο βαθμών, αφού έχουν μπροστά τους την αναμέτρηση με τη Λιν. Ο τεχνικός του «δικεφάλου», εκτός από τον Ουντέζε βλέπει πλέον να αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι Κούτσης, Σπάσιτς. Διπλή απώλεια και για τον Πανιώνιο. Αφησε στην Καλλιθέα δύο βαθμούς, χάνει και έναν από τους πλέον φορμαρισμένους παίχτες του, ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης με τη Νόρτζελαντ. Ο Κόντης λόγω τραυματισμού θα μείνει περίπου 15 μέρες εκτός δράσης. Στα Ανω Λιόσια άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη. Το Αιγάλεω κέρδισε εύκολα τον Ακράτητο 2-0, ενώ στην Κρήτη ο ΟΦΗ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, νίκησε τη Χαλκηδόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ