Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Συνέδριο με αγωνιστικές αποφάσεις

Με ανεβασμένο το αγωνιστικό φρόνημα αλλά και έντονη την οργή του άδικου χαμού των δυο συναδέλφων τους, στο «προμελετημένο έγκλημα» στις στοές του Κυριακόπουλου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

Απόντες ήταν οι περισσότεροι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην κορυφαία αυτή στιγμή της συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως απόντες είναι και από τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι δυο ΠΑΣΚίτες που ήταν εκεί αποχώρησαν επειδή το σώμα δε νομιμοποίησε αντιπρόσωπό τους και υποψήφιο για την Εφορευτική Επιτροπή, από σωματείο που δεν ήταν ταμειακά εντάξει, όπως προβλέπει το καταστατικό της οργάνωσης. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 28 Σεπτέμβρη.

Το πλούσιο σε δράση αγωνιστικό απολογισμό εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Γκελαούζος, κάνοντας αναφορά στη συνολική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου στα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά, εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αναφέρθηκε ειδικά για το Νομό Φωκίδας στην υποβάθμιση, στην εγκατάλειψη, στη φτώχεια και την ανεργία.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε το ΕΚ για να σπάσει ο εργασιακός μεσαίωνας στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις (Κυριακόπουλοι - Ηλιόπουλοι) και στα τουριστικά «γκέτο» αλλά και για την «αφύπνιση» των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε ο Θ. Ευθυμίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ επικεντρώνοντας την ομιλία του, με αφορμή την «προμελετημένη δολοφονία» των δύο εργατών, στο συντονισμό της δράσης σε αγωνιστική κατεύθυνση, που χρειάζεται να επιτευχθεί για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής και των εκφραστών της, για να πάρει ο ίδιος ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που παράγει και σήμερα καρπώνεται μια χούφτα κεφαλαιοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ