Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Τροφεία - «φωτιά» στους παιδικούς σταθμούς

Αυξημένα τροφεία καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ζωγράφου, συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής που μετέφερε υποχρεωτικά τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς στους δήμους, χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους για τη λειτουργία τους, αλλά και της προθυμίας της Δημοτικής Αρχής να αποδεχτεί το ρόλο του φορομπήχτη.

Την κατάργηση της δωρεάν παροχής υπηρεσιών βρεφονηπιακής μέριμνας καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου», με αφορμή την εκχώρηση - με απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής - ακόμα δύο παιδικών σταθμών του πρώην ΙΒΣΑ στο δήμο. «Με την εκχώρηση των δύο παιδικών σταθμών ολοκληρώνεται μία διαδικασία κατακερματισμού και διάλυσης των δημόσιων δομών της βρεφονηπιακής μέριμνας. Η διαδικασία αυτή δε συνιστά δημοκρατική αποκέντρωση, αλλά τσάκισμα του όποιου δημόσιου χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και μετάλλαξή τους με την επιβολή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας», τονίζει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» υπογραμμίζει τις πρώτες συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής, που είναι, κατ' αρχήν, η επιβολή τροφείων στις λαϊκές οικογένειες. «Η επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας και του δήμου ελαττώνεται σταδιακά, στο μέτρο της αυξανόμενης οικονομικής επιβάρυνσης των γονέων. Σήμερα από την επιχορήγηση δεν καλύπτονται καν τα λειτουργικά έξοδα και η προμήθεια στοιχειωδών αναλώσιμων υλικών», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τέλος, η «Δημοτική Πρωτοβουλία» υπογραμμίζει τη θέση της «υπέρ ενός ενιαίου, δημόσιου δικτύου βρεφονηπιακής μέριμνας και πρόνοιας, χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ