Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μολυσμένο νερό στα Γιάννενα

Την αντιμετώπιση του προβλήματος ζήτησε, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο Σπ. Στριφτάρης.

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αποκατάσταση της μόλυνσης στην πηγή της Κρύας, από την οποία υδρεύονται τα Γιάννενα, ζήτησε χθες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Λ. Παπαδήμας, παραδέχτηκε ότι υπήρξε ένα κρούσμα στις συγκεκριμένες πηγές, αλλά όμως η μόλυνση αυτή δεν επηρέασε τελικά τους καταναλωτές νερού της πόλης. Είπε ότι αμέσως διακόπηκε η λειτουργία της σχετικής γεώτρησης και τώρα πλέον παρακολουθούνται όλες οι γεωτρήσεις με δειγματοληψίες και αναλύσεις από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Κατά τον υφυπουργό, αιτία της μόλυνσης είναι το ότι στην περιοχή υπάρχουν στάβλοι και απορροφητικοί βόθροι, αλλά τόνισε ότι το πρόβλημα θα λυθεί και ήδη, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, έγιναν οι σχετικές συσκέψεις και δημοπρατούνται συστήματα απολύμανσης.

Ο Σπ. Στριφτάρης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι καινούριο και τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα. Εμείς, υπογράμμισε, ανησυχούμε για την κατάσταση αυτή και πολύ περισσότερο, επειδή η κυβέρνηση μάς έχει συνηθίσει να λέει πολλά και να κάνει λίγα. Θα ήθελα, κατέληξε, να επιστήσω την προσοχή της κυβέρνησης, γιατί κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ