Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ασταμάτητος κατήφορος...

Θλιβερές εικόνες από το γήπεδο της Ξάνθης

Sportidea

Θλιβερές εικόνες από το γήπεδο της Ξάνθης
Ακάθεκτο στην πλήρη απαξίωση βαδίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η ολοκλήρωση και της 5ης αγωνιστικής επιβεβαίωσε ότι η σταθερή τροχιά του είναι προς τον... γκρεμό. Η τακτική των «ταγών» του (που ενδιαφέρονται μόνο για τα οφέλη τους) είναι πλέον επικίνδυνη για τα χειρότερα. Και δυστυχώς, με καίρια ευθύνη της πολιτείας, ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Αντίθετα, το μέλλον του πάλαι ποτέ λαϊκότερου των αθλημάτων και όσων συμμετέχουν, όπως το έκαναν αυτοί που μετέτρεψαν το ποδόσφαιρο σε εμπόρευμα, είναι δισοίωνο.

Οσα απαράδεκτά έγιναν τις περασμένες αγωνιστικές, συνεχίστηκαν σ' αυτή και μάλλον θα τα ξαναδούμε, το αμιγώς αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και όριο. Γιατί από σύμπτωση δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει θύματα. Και δικαιολογία δεν υπάρχει. Ναι, στην Ξάνθη ο διαιτητής Τσίκινης δεν ήταν απλά κακός, ήταν επικίνδυνος. Κατάφερε ακόμα και οι σωστές αποφάσεις του (τα 2 πέναλτι του Ολυμπιακού) να σκιαστούν. Αλλά η προσπάθεια λιντσαρίσματος του διαιτητικού τρίου (που αποφεύχθηκε χάρη στους ποδοσφαιριστές των ακριτών) δεν αιτιολογείται. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το ξύλο στο παιχνίδι Φωστήρα - Ατρομήτου και τον (ευτυχώς ελαφρύ) τραυματισμό παίχτη από... συναθλητή - συνάδελφο του. Για, για, για...

Δεν πάει άλλο με τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας όποιου βρίσκεται εντός πεδιάς, στις εξέδρες ή τον περιβάλλοντα χώρο κάθε γηπέδου. Η αλητεία έχει κυριαρχήσει, τουλάχιστον με την ανοχή των αρμοδίων και έχει μετατρέψει το ποδόσφαιρο, σε όλα τα επίπεδα του, σε ζούγκλα. Η εξύβριση κάθε ιερού και οσίου έχει γίνει πλέον ρουτίνα και το πιο «ανώδυνο» παρατράγουδο. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου, όπως το κατάντησαν οι «υπεύθυνοι». Που ξέρουν μόνο να απαιτούν - εκβιάζουν για λεφτά και εξουσία αλλά αφήνουν τον Κάκο να περιμένει περίπου 10' αιμόφυρτος στην αναμέτρηση Κασσάνδρας - Ιωαννίνων, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο...

Για όλα αυτά οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι, γύρισαν την πλάτη στο έκτρωμα. Που τελικά ούτε και θέαμα προσφέρει. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός «σέρνονται». Οι «πράσινοι» τα κατάφεραν χάρη στον Σανμαρτεάν και το «λίγο» αντίπαλο. Οι «κόκκινοι» λόγω των Καρεμπέ - Καστίγιο και την ανυπαρξία της Ξάνθης, ενώ η «Ενωση» δεν ηττήθηκε επειδή ο Γεωργάτος έχει φιλότιμο και νοοτροπία νικητή. Αμοιροι ευθυνών δεν είναι οι προπονητές τους.

Κατά τ' άλλα, ο ΠΑΟΚ «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με το εντυπωσιακό πέρασμά του από τον Πύργο, ενώ το Αιγάλεω (σταθερά καλό) σταμάτησε εύκολα το αήττητο του Ηρακλή. Μεγάλη η νίκη του ΟΦΗ επί του Αρη (στη Ν. Ευκαρπία) αν και με αριθμητικό μειονέκτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ