Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ
Κατάληψη διαρκείας

Σε κατάληψη του τμήματος εκπαίδευσης του Γενικού προξενείου Μονάχου προχώρησαν από χτες το πρωί οι γονείς και μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου. Αιτήματα των γονιών είναι η επίλυση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου και το σταμάτημα της συνεχόμενης υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς και «μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αναλγησίας, αδράνειας και υποσχέσεων», όπως επισημαίνουν οι γονείς, το σχολείο δε λειτουργεί. Παίρνοντας υπόψη ότι από τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας επέβαλε ενάντια στις αποφάσεις των γονέων την εισαγωγή της αξιολόγησης των μαθητών από το δημοτικό, δυναμιτίζεται ακόμη περισσότερο η υπάρχουσα κατάσταση. «Από τη μια μεριά με την αξιολόγηση προσπαθούν να περιορίσουν τον αριθμό των παιδιών που εισάγονται στο Πανεπιστήμιο και από την άλλη δημιουργούν προβλήματα όπως το κτιριακό, υποβαθμισμένη υλικοτεχνική υποδομή, έλλειψη βιβλίων και άλλα, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο της εκπαίδευσης», σημειώνουν οι οι γονείς του 5ου Δημοτικού, το οποίο παραμένει κλειστό για τέταρτη εβδομάδα.

«Τα προβλήματα λύνονται μέσα από αγώνες», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μονάχου κ. Κρίκης, ενώ ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 5ου Δημοτικού Κώστας Αραμπατζής δηλώνει ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί μακροχρόνια λύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ