Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Λέμε ΟΧΙ στο σχολείο της αγοράς

Μπροστά στην προετοιμασία της απεργίας των εκπαιδευτικών στις 6-7 Οκτώβρη

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να παλέψουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο και για τα ζητήματα της Παιδείας απευθύνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, σε ανακοίνωσή της μπροστά στην 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών στις 6 και 7 Οκτώβρη. Τους καλεί να ξεπεράσουν τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να συμμετάσχουν στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι θα ακολουθήσει νέα γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 11 Οκτώβρη. Την ίδια στιγμή γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που απεργούν τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη. Συζητούν πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πρώτο βήμα την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ εξηγεί για ποιους λόγους αγωνίζεται και διαχωρίζει τη θέση της από «τον καιροσκοπισμό και τη μικροπρέπεια» των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. «Υψώνουμε ατίθασο τείχος αντιπαράθεσης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη και συνεχίζει: «Δεν προσυπογράφουμε εισηγήσεις και αιτήματα αντίθετα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και τα πραγματικά συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και γενικότερα του λαού μας. Είναι αδύνατον για μας να υποκύψουμε σε συντεχνιακές αντιλήψεις και να μετατραπούμε σε βαλβίδες εκτόνωσης της δίκαιης οργής του κλάδου για την οικονομική του εξαθλίωση και την αποπνιχτική πραγματικότητα της σχολικής ζωής, που ολοένα χειροτερεύει από την καταιγιστική επίθεση των μέτρων της "μεταρρύθμισης" κάτω από τις εντολές της ΕΕ και τις μεθοδεύσεις των κυρίαρχων συνδικαλιστικών ηγεσιών και των υποταγμένων συμμάχων τους».

«Η απάντηση και αντεπίθεση πρέπει να γίνει μέσα από ένα κοινό μέτωπο πάλης και δράσης όλων των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ, μέτωπο ταξικής ενότητας και πάλης για ουσιαστικές αλλαγές στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση και στην κοινωνία», τονίζει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ. Και αναφερόμενη στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τονίζει: «Αυτοί αντίθετα, εφαρμόζουν το "διαίρει και βασίλευε", καλλιεργώντας την εχθροπάθεια ανάμεσα σε εργαζόμενους με κοινά συμφέροντα και προβλήματα». Και προσθέτει: «Καταψηφίσαμε τις εισηγήσεις τους, αλλά λέμε ναι στον αγώνα, όπως πάντα, γιατί αποτελεί βήμα και πεδίο ανάδειξης και συνειδητοποίησης του βάθους των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Προσπαθούμε να δώσουμε συνοχή, διάρκεια και σωστό προσανατολισμό σ' αυτόν τον αγώνα, επιμένοντας σε παράλληλες με τον απεργιακό αγώνα πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, που θα σφυρηλατούν την ενότητα και θα ενισχύουν το ταξικό μέτωπο των εργαζομένων, μέσα από τους φορείς τους σε τοπικό επίπεδο, έχοντας σαν θεμελιακή αρχή την ταξική ενότητα και συσπείρωση με βάση τα κοινά προβλήματα και εκείνα τα αιτήματα που ασκούν δυναμική πολιτική πίεση και φτάνουν σε κατακτήσεις».

Τα αιτήματα αυτά συμπυκνώνονται στην αντίθεση στο σχολείο της αγοράς και στην αξιολόγηση - χειραγώγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων - εκπαιδευτικών, στην πάλη για μισθούς που θα καλύπτουν τις απώλειες της μακροχρόνιας λιτότητας και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και στον αγώνα για την παιδεία των λαϊκών αναγκών και των οραμάτων.

  • Για την ερχόμενη Δευτέρα, πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ζητώντας να εφαρμόζεται ο νόμος σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία και αύξηση των αποδοχών όλων των εκπαιδευτικών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτιά για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ (2012-10-17 00:00:00.0)
Για ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού (2004-11-02 00:00:00.0)
Συζητούν για απεργία στις 6 και 7 Οκτώβρη (2003-09-16 00:00:00.0)
«Καλή χρονιά» με νικηφόρους αγώνες (2002-09-03 00:00:00.0)
Αποκάλυψη και με τη βούλα της συναίνεσης (2000-07-05 00:00:00.0)
Χωρίς μισόλογα, υπεράσπιση της επετηρίδας (2000-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ