Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μια χαρά κράτος...

Ο Ελληνας ψηφοφόρος ακούει ενόψει των νέων εκλογών τη ΝΔ ότι θα «επανιδρύσει το κράτος». Το ΠΑΣΟΚ ότι δε θα επιτρέψει την «επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς». Τους άλλους να απαντούν ότι θα πατάξουν το «κράτος της διαφθοράς» κ.ο.κ.

Μέχρι που θα έρθουν οι εκλογές. Και τότε θα αρχίσει η «κατάληψη» του «χάους». Καρέκλες, χρυσοφόρα πόστα, «άκριες», θα περάσουν ή θα παραμείνουν στα χέρια των νικητών. Μα από αυτό το ανά τετραετία ρεσάλτο, υπάρχουν οι μόνιμα χαμένοι.

***

Ποιοι;

Ολοι όσοι βλέπουν το κράτος να δουλεύει - εντέλει - μια χαρά: Και τις απεργίες των εργατών παράνομες τις βγάζει το κράτος (τους), και τις διεκδικήσεις του λαού καταχρηστικές τις βγάζει το κράτος (τους), και οι βιομήχανοι κονομάνε (με το κράτος τους), και τους φακέλους των σεισμόπληκτων τους «έχασε» το κράτος (τους), και τα ΜΑΤ βαράνε (για το κράτος τους) και μια μπανανία αφιερωμένη στους «συμμάχους» είναι το κράτος (τους), και κράτος εν κράτει είναι η διαφθορά, η κομπίνα και η ρεμούλα στο κράτος (τους), και εφόσον είσαι Νεονάκης ή «δικό τους παιδί» μπορείς να λατρεύεις το κράτος (τους).

***

Οι υπόλοιποι, οι πολλοί, «τρώνε» καθημερινά κατακέφαλα το κράτος (τους). Και αηδιάζουν με το «κράτα με να σε κρατώ». Αυτή είναι η ύψιστη «πρασινογάλαζη» αρχή, που βασιλεύει στο κράτος (τους).


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ