Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΖΑΡΙΑ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ - «ΡΗΞΕΙΣ»

«ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ»: «Ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης ανακοινώνει σήμερα το μισθολόγιο που θα ισχύσει στο Δημόσιο τον νέο χρόνο, μαζί και όλα τα ειδικά μισθολόγια (για τους καθηγητές όλων των βαθμίδων, τους νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές, τους δικαστικούς, τους αστυνομικούς κ.ά.). Οι ανακοινώσεις του, που αποσκοπούν στην εκτόνωση των απεργιών, θεωρούνται το "οριστικό μήνυμα" της κυβέρνησης προς τους συνδικαλιστές: "Παζάρια τέλος, αυτά δίνουμε, δεν αντέχει άλλες αυξήσεις ο προϋπολογισμός"» (ΒΗΜΑ).

«ΡΗΞΗ»: «Σε ρήξη φαίνεται να οδεύουν οι σχέσεις της κυβέρνησης με κλάδους εργαζομένων που απεργούν ήδη ή βρίσκονται στα πρόθυρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση εμμένει στη σκληρή στάση απέναντι στα αιτήματα που προβάλλουν οι διάφοροι κλάδοι και οχυρώνεται πίσω από τις δεδομένες αντοχές του προϋπολογισμού» (Γ. Παπαχρήστος - ΝΕΑ).

ΠΡΟΒΕΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ: «Από την 1η Ιουλίου ως την 30ή Σεπτεμβρίου του 2004, οι εργαζόμενοι στην Αθήνα αλλά και στις τουριστικές περιοχές της χώρας θα δουλεύουν νυχθημερόν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων: εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν ένα πλήρως απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας με ώρα έναρξης δραστηριοτήτων την 8η πρωινή και ώρα λήξης τα μεσάνυχτα. Η διάρκεια του "ολυμπιακού ωραρίου" φαίνεται να έχει συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης, Οργανωτικής Επιτροπής, εργαζομένων και εργοδοτών θα συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης» (ΒΗΜΑ).

ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ... ΓΚΑΡΓΚΑΝΑ! «Μεταξύ σφύρας και άκμονος ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Νικ. Γκαργκάνας, πολλαπλώς πιεσμένος από τις οικονομικές συνθήκες και το προεκλογικό κλίμα, συναντήθηκε χτες διαδοχικά με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη και τον υπουργό Οικονομίας κ. Νικ. Χριστοδουλάκη. Παρ' ότι όλες οι πλευρές χαρακτήριζαν τις συναντήσεις τυπικές, αφορώσες σε θέματα αρμοδιοτήτων της Κεντρικής Τράπεζας, διάχυτη ήταν η αίσθηση ότι η κυβέρνηση πιέζει τον κ. Γκαργκάνα να αποφύγει τη διατύπωση κριτικής και τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας στην ενδιάμεση έκθεσή του, την οποία θα παρουσιάσει, όπως έχει προαναγγείλει, στα μέσα Οκτωβρίου» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αδηλο το μέλλον», λέει τώρα η κυβέρνηση (2008-04-17 00:00:00.0)
Κομμένη η συζήτηση για τα λαϊκά αιτήματα (2006-11-04 00:00:00.0)
Στους σκοπούς της πλουτοκρατίας... (2006-08-12 00:00:00.0)
...ο «σωτήρας» (2006-04-28 00:00:00.0)
Τα... Αγγλοαμερικανάκια (2003-02-07 00:00:00.0)
«Συνταγές» για ...κάθε νόσο (2002-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ