Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
Τώρα κοροϊδεύει με το ωράριο

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο όνομα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επανέλαβε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κ. Κουλούρης, στη διάρκεια επίσκεψής του στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπόρων για καταστρατήγηση του ωραρίου και την αρνητική θέση που τηρούν στα σενάρια απελευθέρωσής του, ...«διαβεβαίωσε» ότι οι όποιες αλλαγές θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι για τον Κ. Κουλούρη δεν έχει κανένα απολύτως κόστος να υπόσχεται και να δεσμεύεται. Ωστόσο, οι εξελίξεις γύρω από το θέμα και η πρακτική της κυβέρνησης διαψεύδει ήδη τον υφυπουργό, αφού ο ίδιος ο προϊστάμενός του Κ. Σημίτης, μόλις πρόσφατα, παρουσίασε τις επικείμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο θέμα του ωραρίου ως μία από τις προτεραιότητες της περιβόητης «Χάρτας Σύγκλισης». Ετσι είναι ολοφάνερο ότι οι όποιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που κάνουν λόγο για το αντίθετο, είναι δηλώσεις που κινούνται στα πλαίσια των προσωπικών προεκλογικών σκοπιμοτήτων και αποβλέπουν στην κοροϊδία και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.

Είναι προφανές ότι στο ίδιο πλαίσιο της δημιουργίας εντυπώσεων εντάσσεται και η εκδήλωση της πρόθεσης του υφυπουργού να προωθήσει νομοθετικά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις εκπτώσεις, με προσανατολισμό αυτές να πραγματοποιούνται δύο μήνες το χρόνο, ένα το χειμώνα και ένα το καλοκαίρι, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Οι δε προσφορές να πραγματοποιούνται τέσσερις ή πέντε εβδομάδες το χρόνο και σε κάθε περίπτωση όχι δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

Κατά τα άλλα, ο Κ. Κουλούρης έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα που δημιουργεί η πολιτική της απελευθέρωσης των ενοικίων στην επαγγελματική στέγη, που σε συνδυασμό με τους υψηλούς συντελεστές εμπορικότητας εκτινάσσουν τα ενοίκια σε επίπεδα απόγνωσης για τους εμπόρους. Τέλος, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συσταθεί μια μόνιμη επιτροπή, η οποία θα ασχολείται με ζητήματα που αφορούν το εμπόριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ