Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΛΓΑ
Εγκυμοσύνη ίσον απόλυση!

Συμβάσεις που ξεπερνούν κάθε όριο νομιμότητας και απανθρωπιάς καλούνται να υπογράψουν άνεργοι γεωπόνοι για να εργαστούν ένα οχτάμηνο

Αποφάσισε και διέταξε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ): Οι γυναίκες συμβασιούχοι που θα μένουν έγκυες θα απολύονται! Φαίνεται πως στο «κάτεργο» του ΕΛΓΑ θα χτυπήσει «θεομηνία» όποια συμβασιούχος προσληφθεί και της προκύψει εγκυμοσύνη. Αλλά το σίγουρο είναι πως ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ξεπέρασε κάθε όριο νομιμότητας και δε διαθέτει κανένα ίχνος ανθρωπιάς.

Αυτό φαίνεται σε μια κατάπτυστη απόφαση της 24ης Σεπτεμβρίου για την πρόσληψη 44 εποχικών γεωπόνων ως εκτιμητών με 8μηνη σύμβαση. Συγκεκριμένα, στην απόφαση ορίζεται πως «στην περίπτωση γυναικός σε κατάσταση εγκυμοσύνης, η οποία αδυνατεί, λόγω της φύσεως της εργασίας των εκτιμήσεων (εξωτερική εργασία, μετακινήσεις κ.ά.) να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, διακόπτεται η σύμβαση εργασία της». Προσπαθώντας όμως να «χρυσώσει» το χάπι, στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται η «δυνατότητα επαναπρόσληψής της» μετά το τέλος της άδειας λοχείας και εφόσον υφίστανται... υπηρεσιακές ανάγκες. Να σημειωθεί ότι από τους 44 εποχιακούς γεωπόνους που προσλήφθηκαν με βάση αυτή την απόφαση, οι 21 είναι γυναίκες.

Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αποφάσισε και γνωστοποίησε πως αυτός θα αποφασίζει και θα κρίνει το μέγεθος της καταστροφής της σοδειάς αλλά και το ποσό που θα καταβάλλεται στους παραγωγούς. Συγκεκριμένα, στο σχετικό άρθρο προβλέπεται ότι «στις περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται δύσκολα ή σύνθετα προβλήματα με ζημιογόνα αίτια που πιθανόν να εμφανίζονται και σε διαφορετικές περιοχές, θα ακολουθούνται και θα εφαρμόζονται πιστά οι εντολές και οδηγίες του Προέδρου, που θα μεταφέρονται στους Προϊσταμένους των υποκαταστημάτων». Κι όσοι δουν ζημιές στα χωράφια που δεν είδε... ο πρόεδρος θα απολύονται προφανώς πάραυτα! Γιατί όπως ορίζεται στη σχετική σύμβαση: «Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι έως οκτώ (8) μήνες, θα διακόπτεται δε χωρίς αποζημίωση, με πρωτοβουλία του Οργανισμού, όταν εκτιμηθεί ότι αντιμετωπίστηκαν οι ανάγκες για τις οποίες έγινε η πρόσληψη, εξαντλήθηκε η προβλεπόμενη δαπάνη ή για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ