Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δυναμικά

Ανακοίνωση - καταγγελία Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών της Νομαρχίας Πειραιά

Την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι γονείς του Πειραιά, αλλά και την απόφασή τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να δώσει λύσεις, εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Νομαρχίας Πειραιά.

Με τις καθιερωμένες - σαν τον αγιασμό - αλλά ιδιαίτερα βαρύγδουπες φέτος εξαγγελίες, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.

Και για τις κοσμογονικές αλλαγές που εξαγγέλθηκαν παραθέτουν ενδεικτικά τα παρακάτω «ποιοτικά», όπως χαρακτηρίζουν, στοιχεία που τις ενισχύουν στην πράξη. Υπάρχουν σχολεία που διανυκτερεύουν (διπλή βάρδια). Σχολεία με επικίνδυνες, ακατάλληλες συνθήκες στέγασης σε κτίσματα αρκετών δεκαετιών. Σχολεία που αιωρούνται μεταξύ υποχρεώσεων και δεσμεύσεων για κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Σχολεία που επισκευάζονται και συντηρούνται υποτυπωδώς και με ρυθμούς χελώνας, αφού η υποχρηματοδότηση των δήμων αγγίζει και αυτή τη δραστηριότητα. Σχολεία για νήπια και μικρά παιδιά σε τάξεις - κελιά, που στοιβάζονται σαν κιβώτια σε πληθωρικά τμήματα μέσα από προφορικές εντολές και πιέσεις για εξοικονόμηση... πόρων, καταστρατηγώντας γεωγραφικά όρια, χωρίς αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων (ΔΕΠ, ΝΕΠ κ.ά.). Σχολεία με εκατοντάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, που προφανώς έχασαν το δρόμο του σχολείου και που σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα 'ταν εκεί από την 1η Σεπτέμβρη.

«Επειδή η πραγματικότητα που ζούμε χρόνια τώρα είναι εντελώς διαφορετική από τη "χάρτινη" και "εικονική" που μας βομβαρδίζουν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσουμε τη δυναμική διεκδίκηση όχι μόνο για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί και διαιωνίζονται, αλλά κυρίως για την αναβάθμιση ποιοτική και ποσοτική του ρόλου και του περιεχομένου της εκπαίδευσης, με πραγματικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ