Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Οξυμένα τα προβλήματα στην Παιδεία

Ανακοίνωση της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται, για μία ακόμα χρονιά, τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την κοσμογονία που θα συντελούνταν στο χώρο της εκπαίδευσης, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά προς το χειρότερο. Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ τονίζοντας ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της εκπαίδευσης εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται από κυβέρνηση και ΕΕ, οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και στην ανάπτυξη της παραπαιδείας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι η ίδια πολιτική, υπογραμμίζεται, που οδηγεί στην ερήμωση της υπαίθρου της Αιτωλοακαρνανίας, στη φτώχεια και την ανεργία.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται, ότι εκατοντάδες είναι τα κενά από εκπαιδευτικούς και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση δεν προχωράει σε διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ή τουλάχιστον αναπληρωτών, ισχυριζόμενη ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλες προσλήψεις. Κατά συνέπεια χιλιάδες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί ενώ πολλά τμήματα έχουν συμπτυχθεί, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα να ξεπερνά τους 30. Επίσης, το ολοήμερο σχολείο λειτουργεί με ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο και όταν σταματήσει η κοινοτική χρηματοδότηση, οι γονείς θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν, ακόμα, σοβαρά κτιριακά προβλήματα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ τονίζει ότι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής που αποδέχονται στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΝ δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις. Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής και διεκδίκηση δημόσιου και δωρεάν 12χρονου σχολείου για όλους. Για μια τέτοια πολιτική απαιτείται μια άλλη εξουσία λαϊκή που μπορεί να επιβληθεί μέσα από τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης που προτείνει το ΚΚΕ. Η ΝΕ καλεί το λαό να καταδικάσει τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική και να στηρίξουν με δυναμισμό το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια(2016-11-01 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων στα σχολεία(2012-12-28 00:00:00.0)
Με αγώνες για «καλή σχολική χρονιά»(2002-10-01 00:00:00.0)
Λύση στο στεγαστικό των σχολείων στην Πάτρα(2001-11-16 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την κατάργηση μεικτών επιτροπών(2001-06-02 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει(2000-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ