Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Κλίμα... βαρύ

Η απόφαση της πρόσφατης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), για συνάντηση των δύο προκαθήμενων «σε χρόνο πέρα των ημερομηνιών που αναφέρθηκαν και σε τόπο ο οποίος θα αποφασιστεί από κοινού. Ενώ οι σχετικές συνεννοήσεις θα γίνουν υπηρεσιακώς» έφερε και τις χτεσινές δηλώσεις Μητροπολιτών που δείχνουν το κλίμα που επικρατεί εντός των συνεδριάσεων.

Από τη μία ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοθεσσάλων κ. Θεόκλητος με δηλώσεις του, αναφέρει, ότι με απειλές σχίσματος και βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό του άλλου, του ζητάνε να αποφασίσει, να υποχωρήσει. Από την άλλη, ο Χρυσόστομος Περιστερίου να μιλά για «ρήξη» των δύο Εκκλησιών «αφού ο Μακαριότητος ζητάει επιπλέον δικαιώματα». Και τέλος, ο Ιερώνυμος Θηβών ζητάει «παραιτήσεις ιεραρχών» αφού δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλιά τους, με διευκρινίσεις, ότι σε καμιά περίπτωση δεν εννοεί τον Μακαριότατο.

Τελικό κερασάκι στην... τούρτα η κυβέρνηση, με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας που σε μια αντιστροφή... ρόλων μιλάει για «καταλαγή και αγάπη», για συναίνεση και διατυπώνει την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξει κομματική ή πολιτική παρέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ