Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» η σ. Βάσω Μηχαλιάνου -Σέρβου

Αύριο, ώρα 4 μμ από τον Αϊ - Νικόλα Πειραιά η κηδεία της

Εφυγε, την Κυριακή 12.10.03, σε ηλικία μόλις 54 χρόνων, η συντρόφισσα Βάσω Μηχαλιάνου σύζυγος του σ. Δ. Σέρβου, μετά από εγκεφαλικό που δεν έγινε δυνατό να ξεπεραστεί. Η κηδεία της γίνεται αύριο Τετάρτη 15 Οκτώβρη, ώρα 4 μμ, από τον Αγ. Νικόλα Πειραιά (απέναντι από το κεντρικό Λιμεναρχείο). Η ταφή θα γίνει στο νέο διαδημοτικό νεκροταφείο Σχιστού (όπου η μετάβαση θα γίνει με πούλμαν).

Η σ. Βάσω ήταν οικονομολόγος, παλιά Λαμπράκισσα. Διατέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Σπουδαστών Οικονομικού Τμήματος της Ν. Σχολής Πανεπιστημίου Αθήνας. Διατέλεσε μέλος του Προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων Α' κατηγορίας του ΤΕΒΕ και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του προσωπάρχη. Επί των ημερών της στο ΤΕΒΕ, μαζί με τον Γ. Κατημερτζή, πρώην δήμαρχο Καισαριανής, κατορθώθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ιδρύματος, να αναδειχτεί κομμουνιστής Πρόεδρος του ΤΕΒΕ, ο Χαρ. Βασιλάτος.

Οταν αποκαλύφτηκε ο ρόλος της στην ανάδειξη του Βασιλάτου, δέχτηκε επιθέσεις και, ταυτόχρονα, προτάσεις από συνδικαλιστικούς κυβερνητικούς παράγοντες να αλλάξει ρότα και να τοποθετηθεί σε επίκαιρη θέση στο υπ. Κοινωνικών Υπηρεσιών. Κάτι που απέκρουσε απαντώντας τους: «χτυπήσατε λάθος πόρτα». Και συνέχισε...

Η σ. Βάσω ήταν δότης οργάνων και εν ζωή είχε εκφράσει την επιθυμία τα μάτια της να πάνε στα παιδιά του Ιράκ.

Παρακαλούνται οι συγγενείς και φίλοι αντί στεφάνων να καταθέσουν τα χρήματα στο ΚΚΕ, στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης (τηλ. 210.3252.628) ή στην Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών - Φίλων της ΕΠΟΝ (τηλ. 210.5225.497) και στον «902» (τηλ. 210.2592.536) για να δυναμώσει η φωνή του.

  • Ο σύντροφος της ζωής της Δημήτρης Σέρβος, αντί για στεφάνι, καταθέτει, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ δημοσιογράφων αστικού Τύπου, το ποσό των 500 ευρώ.

Ο δημοσιογράφος σ. Γιώργος Τσαπόγας, στη μνήμη της και αντί για στεφάνι, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η διεύθυνση, όλοι οι εργαζόμενοι στο «Ρ», εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σ. Δημήτρη Σέρβο και του ευχόμαστε δύναμη για να ξεπεράσει και τούτη τη δοκιμασία με την απώλεια της συντρόφου του Βάσως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ