Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελίες για υποκατάσταση της Δικαιοσύνης από την Αστυνομία

Αγόρευσαν χτες οι συνήγοροι του Β. Τζωρτζάτου

Τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει η ελληνική κοινωνία να κυριαρχηθεί από το αστυνομικό κράτος, στην κορυφή και στη διεύθυνση του οποίου θα βρίσκεται το τμήμα εκείνο της Αστυνομίας που συνδέεται με τις ξένες υπηρεσίες, επισήμανε χθες, κλείνοντας την αγόρευσή του στη δίκη της «17 Ν», ο Ιπποκράτης Μυλωνάς, συνήγορος υπεράσπισης του Β. Τζωρτζάτου. «Σ' αυτήν την υπόθεση - τόνισε - το Δικαστήριό σας αδιαφόρησε, αγνόησε και παρέκαμψε όλα τα δικονομικά εμπόδια και τους τύπους και αναφέρομαι στις ενστάσεις ενδεικτικά, αναρμοδιότητας, άκυρης κλήτευσης, μη νόμιμων πραγματογνωμοσυνών. Σ' αυτήν την υπόθεση, το Δικαστήριό σας κατήργησε το δίκαιο της απόδειξης και αποδέχθηκε όλα τα παράνομα αποδεικτικά μέσα. Βλέπω την ελληνική Δικαιοσύνη να αρνείται να ασκήσει το πολύτιμο έργο της, τη βλέπω να οπισθοχωρεί, να αυτοακυρώνεται, επιτρέποντας την υποκατάστασή της από την Αστυνομία. Με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ακόμα θύμα σ' αυτήν την υπόθεση: Τη νομιμότητα, την ποινική δικονομία, τη δίκαιη δίκη».

Προηγουμένως, ο Ιπ. Μυλωνάς είχε ολοκληρώσει την υπεράσπιση του πελάτη του, αναφορικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν από το κατηγορητήριο για τις υποθέσεις Μπακογιάννη, Μομφεράτου, Ανδουλιδάκη, Καψαλάκη, Παπαδημητρίου, καθώς και για την υπόθεση της ληστείας στα ΕΛΤΑ Αιγάλεω. Για όλες αυτές τις υποθέσεις, ζήτησε την αθώωση του Β. Τζωρτζάτου, υποστηρίζοντας ότι από τα δεδομένα της δίκης δεν προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία εναντίον του. Μάλιστα, επισφράγισε τη νομική του επιχειρηματολογία, λέγοντας προς το δικαστήριο: «Και εγώ θεωρώ ότι ναι μεν έχουμε μια πολιτική ποινική δίκη, αλλά το βάρος το έριξα στα νομικά ζητήματα και αντιμετώπισα αυτήν τη δίκη ως ποινική δίκη. Ερευνήστε, λοιπόν, με προσοχή όλες τις λεπτομέρειες, κάθε μιας υπόθεσης, γιατί μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα δικαστήριο και όχι για ένα καταδικαστήριο». Οι επισημάνσεις αυτές του Ιπ. Μυλωνά, καθώς και οι αναφορές του στις νομιμοποιήσεις από το δικαστήριο «παράνομων αποδεικτικών μέσων» εξόργισαν τον πρόεδρο, που μίλησε σκαιότατα στον συνήγορο.

Μετά το πέρας της αγόρευσης του Ιπ. Μυλωνά, ξεκίνησε την αγόρευσή του ο έτερος συνήγορος του Β. Τζωρτζάτου, Κ. Παπαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο γίνεται η δίκη, μετά την 11η Σεπτέμβρη και την παγκόσμια εκστρατεία κατά της «τρομοκρατίας» που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ. Αναφέρθηκε και στον τρομονόμο που ψηφίστηκε στη χώρα μας και έκανε εκτενή αναφορά στις συνθήκες «εξάρθρωσης της "17 Ν"», σημείωσε πως αν δεν υπήρχε η έκρηξη στον Πειραιά έπρεπε να εφευρεθεί και προς απόδειξη αυτού παρέπεμψε σε δημοσιεύματα του Τύπου πριν την έκρηξη, που φανέρωναν ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζεται για το θέμα από τις διωκτικές αρχές. Τέλος, ο Κ. Παπαδάκης μίλησε επί μακρόν για το καθεστώς της τρομοϋστερίας του περσινού καλοκαιριού, επισημαίνοντας την καταστρατήγηση δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η αγόρευσή του συνεχίζεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ