Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Αποχή και εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών με τη μορφή της αποχής από τα διδακτικά τους καθήκοντα, με αιχμή τα οικονομικά των πανεπιστημίων και τα μισθολογικά τους.

Κάτω από την πίεση που δέχονται στις περισσότερες σχολές από τους φοιτητές, που τους καλούν να περάσουν σε πιο δυναμικές μορφές πάλης και να «ανοίξουν» τα πανεπιστήμια προκειμένου να γίνουν φοιτητικές γενικές συνελεύσεις, πολλοί σύλλογοι πανεπιστημιακών διοργανώνουν ανοιχτές εκδηλώσεις στα Ιδρύματα, αλλά δεν εγκαταλείπουν την «παθητική» μορφή της αποχής. Τέτοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στη Φυσικομαθηματική (του Πανεπιστημίου Αθηνών), στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (από τη Σύγκλητο), στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πατρών, στο Γεωπονικό και το Πολυτεχνείο Χανίων.

Ο Σύλλογος πανεπιστημιακών Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ο μόνος που έχει αναστείλει την αποχή μέχρι της 28 Οκτώβρη, ώστε να μη δημιουργηθεί κίνδυνος για το εξάμηνο, ενώ κλειστό παραμένει σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και αύριο και μεθαύριο το Πανεπιστήμιο Αθήνας, με απόφαση των Συγκλήτων των Ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ