Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα στους μαθητές για πρωτοβουλίες και δράση

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν την επόμενη Τετάρτη, 22 του Οκτώβρη, μαθητές σχολείων της Αθήνας, ζητώντας να δεσμευτεί ο υπουργός για την ημερομηνία των εκλογών των μαθητικών συμβουλίων. Αυτό αποφάσισε ανάμεσα σε άλλα το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, που την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησε την πρώτη συνάντησή του από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές ζητούν οι εκλογές σε όλα τα σχολεία να γίνουν στις 30 του Οκτώβρη και 6 του Νοέμβρη.

Το Συντονιστικό σημειώνει στο κάλεσμά του προς τους μαθητές: «Για άλλη μια φορά δε θα ακούσουμε όλους αυτούς τους "καλοθελητές" που μας λένε να "κάτσουμε φρόνιμα"». Και συνεχίζει: «Απαιτούμε απαντήσεις εδώ και τώρα:

  • Ποιος είναι ο λόγος που έχουν κάνει τη ζωή μας έτσι, ώστε να τρέχουμε ατέλειωτες ώρες από το πρωί έως το βράδυ, να φορτώνουμε το μυαλό μας με ένα σωρό αλλά άχρηστες πληροφορίες τις οποίες μάλιστα οι γονείς μας πληρώνουν πολύ ακριβά στα φροντιστήρια; Μας λένε ότι είναι συμφέρον μας και το καλό μας. Τότε γιατί μας αφαιρούν όποια δικαιώματα είχαμε ως μαθητές;
  • Γιατί βάζουν κανονισμούς και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;
  • Γιατί δε μας επιτρέπουν να κάνουμε τις εκλογές όπως και όποτε θέλουμε;».

Οι μαθητές επαναφέρουν τα πάγια αιτήματά τους για κατάργηση της παραπαιδείας, κατάργηση των νόμων της μεταρρύθμισης, την αντίθεση στους σχολικούς κανονισμούς και την απαίτηση για άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που ακόμα σέρνει μαθητές στα δικαστήρια και κατάργηση των εξετάσεων στη Β΄ Λυκείου. Ενώ διεκδικούν: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, που θα χωράει τα ενδιαφέροντά τους για το θέατρο, τη μουσική, τον αθλητισμό.

Ταυτόχρονα αποφάσισαν σειρά πρωτοβουλιών που θα αναπτύξουν στα σχολεία:

  • Συγκέντρωση υπογραφών σε επιστολή, με παραλήπτες τον Μπους και τον Σαρόν, καταδίκης των εγκλημάτων τους κατά του παλαιστινιακού λαού γιατί όπως σημειώνουν: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτε, όταν οι Παλαιστίνιοι "συμμαθητές" μας βάζουν κάθε μέρα τα σώματά τους μπροστά στα τανκς»
  • Να μετατραπεί η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους μαθητές και καταδίκης του αμερικανικού και ισραηλινού ιμπεριαλισμού
  • Συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 23 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα με τους γονείς τους και όλους τους εργαζόμενους γιατί αυτοί σηκώνουν το μεγάλο οικονομικό βάρος της «παιδείας» που παρέχεται.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα των μαθητών (2012-10-16 00:00:00.0)
Συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού την Κυριακή (2011-10-05 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις για δημόσια, δωρεάν Παιδεία! (2009-10-20 00:00:00.0)
Υποδέχονται στους δρόμους τους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ (2003-01-21 00:00:00.0)
Απαιτούν δημοκρατία στα σχολεία (2002-12-10 00:00:00.0)
Στην κόψη του ξυραφιού η νυχτερινή εκπαίδευση (1998-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ