Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απαιτούν δημοκρατία στα σχολεία

Συγκέντρωση σήμερα στις 12 μ. στην πλατεία Κοραή διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων

Δημοκρατία στα σχολεία και να μην εφαρμοστεί ο αυταρχικός εσωτερικός σχολικός κανονισμός, που θίγει την προσωπικότητα και τα δημοκρατικά δικαιώματα θα απαιτήσουν σήμερα οι μαθητές του Πειραιά. Στις 12 το μεσημέρι, με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά -το οποίο συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή 8 σχολείων - θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή. Επίσης, το ερχόμενο Σάββατο 14 Δεκέμβρη, θα γίνει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.

«Οι ανάγκες μας δε χωρούν σε ένα σχολείο φυλακή», επισημαίνει το Συντονιστικό σε σχετικό κάλεσμα για την κινητοποίηση. Τονίζει δε ότι οι μαθητές ζουν καθημερινά τα αποτελέσματα του σχολείου, που τους εξοντώνει αντί να τους μορφώνει, ενώ συγχρόνως τους ζητούν πάνω από όλα «να μη διεκδικούμε, να μην αγωνιζόμαστε, να μετατρέψουμε τα 15μελή - 5μελή μας σε τουριστικά -και μόνο- γραφεία... Και αν δεν ακολουθήσουμε τις υποδείξεις του διευθυντή μας - ηγέτη έρχονται ποινές...».

Οι μαθητές απαιτούν, επίσης, να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων, να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η υπονόμευση των μαθητικών οργάνων. Παλεύουν, επίσης, για ολόπλευρη μόρφωση για όλους, διεκδικώντας: κατάργηση των νόμων 2525/97 και 2640/98, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, άμεση κάλυψη των αναγκών σε βιβλία, καθηγητές, ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ