Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Π. Σερίφης

Την αποφυλάκισή του ζητάει ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Παύλος Σερίφης, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας. Χτες κατέθεσε σχετική αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών, με την οποία ζητάει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως ενώπιον του Συμβουλίου, για να αναπτύξει τα επιχειρήματά του.

Στο μεταξύ, και οι αδερφοί Ξηροί υπέβαλαν υπομνήματα, με τα οποία χαρακτηρίζουν εσφαλμένη την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Κ. Καρούτσου και υποστηρίζουν ότι βασίστηκε σε αυθαίρετες κρίσεις και εκτιμήσεις, καθώς και σε άκυρες προανακριτικές απολογίες.

Οι αδερφοί Ξηροί, στα υπομνήματά τους, αναφέρουν ότι η δίκη πρέπει να διεξαχθεί από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, γιατί τα αδικήματα, κατά την άποψή τους, ήταν πολιτικά και όχι αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου. Ανάλογα υπομνήματα αναμένεται να υποβάλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι προφυλακισμένοι.

Τέλος, το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού επέβαλε περιορισμό τριών, πέντε και εφτά ημερών, αντίστοιχα, στους προφυλακισμένους για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Π. Σερίφη, Δ. Κουφοντίνα και Σ. Ξηρό, για τις πρόσφατες συνεντεύξεις τους σε εφημερίδες και τηλεοπτικό σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ