Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Μάθημα σε κοντέινερς εδώ και τέσσερα χρόνια!

Αμεση λύση απαίτησαν χτες οι μαθητές, με πορεία στο κέντρο της πόλης

Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερς. Χτες, μαζί με τους καθηγητές τους, διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, απαιτώντας άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου τους και καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό εμπαιγμό. Στην κεφαλή της πορείας, ένα πανό που έγραφε: «Δώστε λεφτά για τα σχολεία, όχι άλλη κοροϊδία».

Το μάθημα είναι αδύνατο στις παγωμένες «αίθουσες» - κοντέινερς, που στάζουν από την οροφή κάθε φορά που βρέχει, αλλά για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΝΣ Κορινθίας της ΚΝΕ, αφού χαιρετίζει την κινητοποίηση μαθητών και καθηγητών, τονίζει: «Μετά την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, που πετάει χιλιάδες μαθητές έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και το νέο σχολικό κανονισμό που επιχειρεί να μετατρέψει τα 5μελή και 15μελή συμβούλια σε άβουλα όργανα, η υποβάθμιση του σημερινού σχολείου έρχεται να ολοκληρωθεί με την απουσία κάθε έννοιας υποδομής» και καταλήγει: «Καλούμε τους μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, διεκδικώντας ένα ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ