Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Οχι» στις ανώνυμες εταιρίες ταξί

Την αντίθεσή τους στην ίδρυση των ανώνυμων εταιριών (ΑΕ) ταξί, ώστε να μην οδηγηθεί ο κλάδος σε απαξίωση και τελικά διάλυση, καθώς και στις άλλες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος του κλάδου τους, εξέφρασαν χτες οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου το προεδρείο του ΣΑΤΑ, απέρριψε σχεδόν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τα ταξί που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι αν εφαρμοστούν τα προωθούμενα μέτρα, ο κλάδος των μικροεπαγγελματιών αυτοκινητιστών θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό. Ειδικότερα, επισήμαναν ότι οι ΑΕ ταξί είναι ξένες και αντίθετες με τη φυσιογνωμία του επαγγέλματος και ως εκ τούτου απορρίπτονται τόσο από την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΑΤΑ όσο και από τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινητιστών ταξί και αγοραίων σε όλη τη χώρα. Στη συνέντευξη καταγγέλθηκε ότι αν παραχωρηθεί το δικαίωμα χορήγησης αδειών ταξί σε νομικά πρόσωπα σε συνδυασμό με άρθρο του προωθούμενου νομοσχεδίου που επιτρέπει την προμίσθωση ταξί, ουσιαστικά καταργείται η έννοια της έδρας και έτσι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, οι οποίες θα οδηγήσουν τον κλάδο στην απαξίωση και τελικά στη διάλυση.

Οι εκπρόσωποι του ΣΑΤΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο μέτρο της υποχρεωτικής αντικατάστασης των ταξί στα 8-9 χρόνια, ζητώντας το όριο αυτό να αυξηθεί σε 12-15 χρόνια, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος. Επίσης, στηλίτευσαν την επιβολή εξοντωτικών ποινών και προστίμων που προβλέπει το νομοσχέδιο, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα των αυτοκινητιστών ταξί, προκειμένου να αποκρουστεί αυτή η αντιεπαγγελματική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ