• Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων χτες ενάντια στο ξεπούλημα
  • - Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τον όμιλο «Golden Aviation» του Στ. Ρέστη για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), ανακοίνωσε και επίσημα χτες η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας προκλητικά ότι... - 2002-12-10 00:00:00.0"/>
  • Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων χτες ενάντια στο ξεπούλημα
  • - Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τον όμιλο «Golden Aviation» του Στ. Ρέστη για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), ανακοίνωσε και επίσημα χτες η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας προκλητικά ότι... - 2002-12-10 00:00:00.0" /> Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τον Ρέστη | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 22
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
    Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τον Ρέστη
    • «Δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε κρατική "Ολυμπιακή"», λέει προκλητικά ο Ν. Χριστοδουλάκης
    • Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων χτες ενάντια στο ξεπούλημα

    Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζόμενων της «Ολυμπιακής», έξω από τα γραφεία της ΕΕ, στη λεωφόρο Β. Σοφίας
    Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζόμενων της «Ολυμπιακής», έξω από τα γραφεία της ΕΕ, στη λεωφόρο Β. Σοφίας
    Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τον όμιλο «Golden Aviation» του Στ. Ρέστη για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), ανακοίνωσε και επίσημα χτες η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας προκλητικά ότι «δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε κρατική Ολυμπιακή».

    Την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομίας - Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης, έκανε την παραπάνω δήλωση σε διημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, οι εργαζόμενοι της ΟΑ ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οδό Βασ. Σοφίας (12 μεσημέρι), προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της εταιρίας, αλλά και τις μεθοδεύσεις της Κομισιόν για την επιβολή «γενναίου» προστίμου στην ΟΑ, μετά από καταγγελία - τι ειρωνεία! - του δεύτερου «προτιμητέου αγοραστή» της εταιρίας, δηλαδή του ομίλου «Aegean Airlines» του Θ. Βασιλάκη. Η καταγγελία, που έκανε στην Κομισιόν η ανταγωνίστρια προς της ΟΑ ιδιωτική αεροπορική εταιρία, είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια το ελληνικό Δημόσιο «χρηματοδοτεί παράνομα» την ΟΑ.

    Στο θέμα της ΟΑ αναφέρθηκαν χτες και οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί. Ο μεν Ν. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε κρατική ΟΑ» και ότι «η ΟΑ θα εξακολουθεί να λειτουργεί σαν εθνικός αερομεταφορέας με σχήμα βιώσιμο, χωρίς κρατικές ενισχύσεις». Ο δε υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, διευκρίνισε ότι «ο ιδιώτης καλείται να συμμετάσχει στη νέα "Ολυμπιακή", όχι για το σύνολο της εταιρίας, αλλά μόνο για το πτητικό κομμάτι, μετά την ενοποίηση των πτητικών δραστηριοτήτων της ΟΑ, της Αεροπλοΐας και των Μακεδονικών Αερογραμμών». Για την επικείμενη απόφαση της Κομισιόν, δήλωσε ότι, αν υποχρεωθεί η ΟΑ να επιστρέψει κάποιο ποσό στο ελληνικό Δημόσιο, θα καταθέσει έφεση εντός 60 ημερών και θα προσφύγει σε κάθε άλλο ένδικο μέσο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ΕΕ. Εξέφρασε μάλιστα και την εκτίμηση ότι δε θα επιβληθεί πρόστιμο στην ΟΑ, «γιατί έχουμε πολύ ισχυρά επιχειρήματα».

    Οσον αφορά στις αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα της ΟΑ - όπως έδειξε και η χτεσινή συμμετοχή τους στην 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και η δυναμική τους παρουσία στη συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΕ και στη συνέχεια στην πορεία στο υπουργείο Οικονομίας - αναμένεται να κλιμακωθούν. Η διοίκηση της ΟΣΠΑ, που κήρυξε τις χτεσινές κινητοποιήσεις, πρόκειται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

    Οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ) στην ΟΣΠΑ θα ζητήσουν να ληφθεί απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων, με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, συγκεντρώσεις στις πίστες των αεροδρομίων κλπ.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ