Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι ευθύνες τους δεν κρύβονται

Απάντηση της «Εργατικής Ενότητας» σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΝ που επιχείρησε με επίθεση στο ΠΑΜΕ να συγκαλύψει τις ευθύνες των στελεχών της «Αυτόνομης Παρέμβασης» για τη συμπόρευση με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό

Παραμονές του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα κρατώντας, δήθεν, αποστάσεις από την ΠΑΣΚΕ. Επιτίθεται στην «Εργατική Ενότητα» και το ΠΑΜΕ για να συγκαλύψει τις ευθύνες της στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής που στήριξε με όλες της τις δυνάμεις, λειτουργώντας σαν κομμάτι της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης του ΕΚΘ. Τα παραπάνω καταγγέλλει η «Εργατική Ενότητα», απαντώντας στην ουσία και τους στόχους της αισχρής επίθεσης που δέχτηκε.

Επιστρατεύοντας περίσσιο θράσος, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» που όλα αυτά τα χρόνια στο ΕΚΘ δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να είναι το ουσιαστικό στήριγμα και άλλοθι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, στηρίζοντας όλες τις αποφάσεις και επιλογές της ΠΑΣΚΕ, εγκαλεί τον Θ. Κυριακίδη, γενικό γραμματέα του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ότι μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ) αρνήθηκαν τη χορήγηση φωτοτυπημένων πρακτικών αρχαιρεσιών στην αναπληρωτή γενική γραμματέα του ΕΚΘ και στέλεχος της ΑΠ Δ. Χαραλαμπίδου. Η ΑΠ ανακάλυψε ξαφνικά πως τα «συνδικάτα δεν είναι φέουδο κανενός» και δίνει συμβουλές του τύπου «η διαφάνεια αποτελεί στοιχείο δημοκρατίας». Η ΑΠ κρύβει επιμελώς πως κανείς δεν εμπόδισε το στέλεχός της ή οποιονδήποτε άλλο εκπρόσωπο συνδυασμού να ελέγξει τα μητρώα και τα έγγραφα των Σωματείων, πράγμα που γίνεται χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Εξάλλου, η ίδια η Δ. Χαραλαμπίδου εδώ και αρκετές μέρες έχει στη διάθεσή της και ελέγχει όλους τους φακέλους των σωματείων.

«Η ανακίνηση όμως τέτοιου είδους ζητήματος μαζί με τις νουθεσίες περί διαφάνειας και δημοκρατίας στο ΠΑΜΕ, δείχνει ότι η ΑΠ επιστρατεύει όλο το θράσος που διαθέτει για να συγκαλύψει τις ευθύνες της. Οι εργαζόμενοι όμως δεν εξαπατώνται. Γνωρίζουν και βγάζουν τα συμπεράσματά τους», τονίζει η «Εργατική Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ