Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
Σκέτη κοροϊδία οι υποσχέσεις

«Το ΥΕΝ θέλει να κρατήσει τον ξενώνα ανοιχτό. Θέλει τους ναυτικούς σε Εστία αναβαθμισμένη με τις καλύτερες συνθήκες διαμονής». Αυτή ήταν η δέσμευση που είχε δώσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πασχαλίδης μέσα στον ξενώνα της Εστίας Ναυτικών και μπροστά στους άνεργους ναυτεργάτες στις 24 του περασμένου Σεπτέμβρη. Χτες, αιφνιδιαστικά, το τμήμα Μέριμνας της Εστίας έστειλε προς τους ενοίκους του ξενώνα ένα δισέλιδο έγγραφο με τίτλο «Δελτίο Διανυκτέρευσης Ναυτικού», το οποίο συνοδεύεται από ένα έντυπο που περιέχει τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του δελτίου. Στο έντυπο αυτό λοιπόν αναφέρεται ότι η δεύτερη σελίδα του Δελτίου «παραδίδεται στον ναυτικό, όπου απαραίτητα πρέπει να την προσκομίσει στο συμβεβλημένο ξενοδοχείο, για να πραγματοποιηθεί η είσοδος και παραμονή του σ' αυτό»! Με απλά λόγια, το αντιναυτεργατικό μένος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του ίδιου του Πασχαλίδη, έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε και να πετάει έξω τους ναυτεργάτες από το δικό τους «σπίτι» που έχτισαν φτύνοντας αίμα μέσα στα καράβια των εφοπλιστών και να τους κοροϊδεύει από πάνω!

Ομως το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των ναυτεργατών έχει και άλλες πτυχές. Οταν ο υπουργός δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι ο ξενώνας θα μείνει ανοιχτός, οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, δηλαδή οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ, στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχαν ήδη πάρει απόφαση εν κρυπτώ από τους ναυτεργάτες να μπει λουκέτο στον ξενώνα! Ακόμα, να σημειώσουμε ότι το «Δελτίο Διανυκτέρευσης Ναυτικού» προέκυψε μετά από ένα πλούσιο δείπνο που παρέθεσε ο Γ. Πασχαλίδης στους εγκάθετους την περασμένη Δευτέρα σε εστιατόριο της Ευγένειας. Προφανώς εκεί μεταξύ γαρίδας... και άλλων εδεσμάτων μεθόδευσαν τον τρόπο για να πετάξουν στο δρόμο τους ανέργους.

Και κάτι ακόμα. Οι... «συνδικαλιστές» της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ αφού φρόντισαν να πετάξουν στο δρόμο τους ανέργους, σκέφτηκαν να επιβραβεύσουν τους εαυτούς τους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους εφοπλιστές και την κυβέρνηση. Ετσι αποφάσισαν ότι οι πρόεδροι και οι γραμματείς των ναυτεργατικών σωματείων, όταν θα απομακρύνονται από τα πόστα τους θα αποζημιώνονται με 24 μηνιάτικα! Ετσι όταν, για παράδειγμα, απομακρυνθεί από τη θέση του ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Ι. Χαλάς θα πάρει αποζημίωση περίπου 52 εκατομμύρια δραχμές!

Τα ταξικά ναυτεργατικά ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες οφείλεται ότι παραμένει μέχρι και τώρα ο ξενώνας ανοιχτός, καλούν τους ναυτεργάτες σήμερα στις 8 το πρωί να βρίσκονται στον ξενώνα προκειμένου να γίνει στη συνέχεια αγωνιστική παρέμβαση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ