Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Γυρίστε τους την πλάτη

Ανακοίνωση της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Δ. Ρέππα στην περιοχή

ΧΑΛΚΙΔΑ.--

«Γυρίστε την πλάτη στους υπεύθυνους της αντιλαϊκής πολιτικής». Μ' αυτό το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ, τους νέους και τις νέες, απευθύνεται με ανακοίνωσή της η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εργασίας, Δ. Ρέππα, στη Χαλκίδα και στο διπλανό δήμο Ληλαντίων, σε μια χρονική στιγμή που τα αντεργατικά μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο και τα «γράδα» του κόμματος του ΠΑΣΟΚ είναι πεσμένα.

Η κυβέρνηση των αντεργατικών μέτρων, της φτώχειας, της ανέχειας για τους πολλούς, αλλά παράλληλα και στυλοβάτης της πλουτοκρατίας, στέλνει τον υπουργό Εργασίας στο νομό της ανεργίας για να εξαγγείλει προγράμματα κατάρτισης, επανεκπαίδευσης και απασχολησιμότητας για την «καταπολέμηση της ανεργίας», εν όψει των εκλογών, επισημαίνει η ΝΕ Εύβοιας. Δείχνει και πάλι το «ενδιαφέρον» της, μήπως και ξεγελάσει τους ψηφοφόρους την τελευταία στιγμή, για να εφαρμόσει ξανά και μάλιστα με τη συγκατάθεση των εργαζομένων, όπως συνηθίζει να λέει, τις επιταγές της ΕΕ και της εργοδοσίας, με ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, αφού αναφέρεται στη σειρά των αντεργατικών μέτρων (σε οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό, λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών επίπεδο), που τα χαρακτηρίζει «δώρα» της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας στους εργαζόμενους της Εύβοιας, καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτή την πολιτική, γι' αυτό πρέπει να την απορρίψουν και να την καταδικάσουν με την ψήφο τους. Οπως δεν έχουν συμφέρον, όμως, και από την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που είναι η ΝΔ. Με την πολιτική της συνηγόρησε και υπερψήφισε τις περισσότερες από τις αντιλαϊκές επιταγές. Εχουν συμφέρον, τονίζεται, και μπορούν να κάνουν το βήμα. Να ενισχύσουν αποφασιστικά τη δική τους δύναμη, το ΚΚΕ και τη φιλολαϊκή του πρόταση για το Λαϊκό Μέτωπο Πάλης, που θα υπερασπίζει τα δικαιώματά τους και θα θέτει τις βάσεις για την ανατροπή της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ