Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Στο χορό των «ριάλιτι» και η ΕΡΤ

Με τη χορηγία της εταιρίας «Vodafone», η οποία διαφημίζεται και μέσα από τον τίτλο των εκπομπών!

Στο χορό των «ριάλιτι» - δυστυχώς - μπαίνει και η κρατική τηλεόραση, με τις «ευλογίες» μάλιστα και την... ευγενική χορηγία της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας «Vodafone». Συγκεκριμένα, η κρατική τηλεόραση ακολουθώντας τα βήματα της ιδιωτικής και προβάλλοντας και διαφημίζοντας την «Vodafone» ακόμη και στον τίτλο, θα παρουσιάσει μια σειρά εκπομπών στη ΝΕΤ, τη «Eurostar Vodafone», μέσω των οποίων θα γίνει η διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον. Ετσι, η κρατική τηλεόραση θα μπει στο παιχνίδι των ριάλιτι, προβάλλοντας εκπομπές, «ύφους» και περιεχομένου ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών τύπου «Pop Stars» και «Fame Story».

Επειδή οι εκπομπές αυτές θα είναι «ακριβές στο μάτι», όπως χαρακτηριστικά είπε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ Τζώνη Καλημέρης, «δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χορηγία της "Vodafone"»! Μάλιστα, η εταιρία της κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται ν' αρκεστεί μόνο στη χορηγία, αλλά όπως σημείωσε η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της εταιρίας Κ. Γκαγκάκη, θα παρέχει «κάθε δυνατή βοήθεια σε τεχνολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό», υποστηρίζοντας παράλληλα «την προβολή και προώθηση της εκπομπής με κάθε πρόσφορο μέσο».

Το «αυξημένο ενδιαφέρον για το διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια» και αφού η Γιουροβίζιον είναι ένα «τηλεοπτικό προϊόν» όπως επιβεβαίωσε ο Τζώνη Καλημέρης, ήταν αυτό που οδήγησε την ΕΡΤ να «εξετάσει το ενδεχόμενο παραγωγής» ενός τέτοιου τηλεοπτικού προγράμματος. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν πρόκειται για «ριάλιτι» γιατί τ' αγόρια και τα κορίτσια που θα συμμετάσχουν δεν πρόκειται «να τα δούμε να τρώνε, να κοιμούνται, να φλερτάρουν».

Ετσι, κάθε βδομάδα οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν τη διαδικασία επιλογής των νέων αυτών «ταλέντων» που θα γίνεται από τετραμελή επιτροπή. Τα ταλέντα αυτά για τον Τζώνη Καλημέρη θα είναι «άφθαρτα στο χώρο της μουσικής και της τηλεόρασης» και θα βλέπουμε τη... μεταμόρφωσή τους. Μεταμόρφωση που θα επιτευχθεί με μαθήματα φωνητικής, αλλαγή εμφάνισης αλλά και δίνοντας μικρές συναυλίες για να «πάρουν τον αέρα», όπως είπε ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Το «Eurostar Vodafone» θα ξεκινήσει στο τέλος Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτη του 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω «ριάλιτι» γίνεται σε συνεργασία με τη «ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ», τη «Freemantle» και φυσικά τη «Vodafone». Σε «ζωντανές» εκπομπές θα επιλεγεί η τελική τριάδα, από την ψήφο της επιτροπής και του κοινού. Ο καλύτερα εξοπλισμένος με τις «φωνητικές» όπως φαίνεται «χορδές» της κινητής τηλεφωνίας που επέλεξε η ΕΡΤ, θα βρεθεί στο τελικό σώου της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί ότι κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΕΡΤ, σε ερώτησή του «Ρ» εάν τα «ριάλιτι» της Γιουροβίζιον αλλά και η Γιουροβίζιον συνάδουν με τον πολιτισμικό ρόλο της ΕΡΤ, ο Τζώνη Καλημέρης είπε πως και το BBC προβάλλει τη Γιουροβίζιον!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΡΤ (2012-07-25 00:00:00.0)
Το νέο «στίγμα» της ΕΡΤ (2007-10-10 00:00:00.0)
Αλλοιώνεται ο ρόλος της ΕΡΤ (2006-06-21 00:00:00.0)
Αλλαγές στη διεύθυνση του Alpha (2005-05-31 00:00:00.0)
Στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς (2004-05-27 00:00:00.0)
Ολα... εκτός από πολιτισμό (1997-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ