Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημοσιογραφία και γλώσσα

Υπάρχει κρίση του δημοσιογραφικού λόγου και της ελληνικής γλώσσας; Αν ναι, ποια είναι τα συμπτώματα και οι αιτίες αυτής της κρίσης; Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο «Δημοσιογραφία και γλώσσα», που οργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 15 και 16 Απρίλη.

Οι φιλόλογοι, γλωσσολόγοι, συγγραφείς και δημοσιογράφοι, που θα συμμετάσχουν, θα κληθούν επίσης να διερευνήσουν την ευρύτατη και συνεχώς ανανεούμενη ποικιλία της δημοσιογραφικής «γλώσσας», να επισημανθούν νεότερες εξελίξεις της και να περιγραφούν τα είδη και οι συμβάσεις της. Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να εγκαινιάσει ένα σχετικό διάλογο μεταξύ των δημοσιογράφων, των σχετικών επιστημόνων και του κοινού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών σπουδών στη χώρα μας.

Αν και η ΕΣΗΕΑ δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη λεπτομέρειες για τις συμμετοχές - θα το κάνει με συνέντευξη Τύπου - αναγγέλλει ότι προβλέπονται ομιλίες των καθηγητών Ε. Κριαρά και Δ. Μαρωνίτη και συναδέλφων τους από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Παντείου, Πατρών και Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ