Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Παράγοντας με λεφτά του λαού ο πρώην δήμαρχος

Ο Δήμος Νίκαιας επί δημαρχίας Τράπαλη, υπέγραφε συμβόλαια με επαγγελματίες αθλητές για λογαριασμό ομάδων της πόλης... Την ίδια στιγμή, οι γυμναστές του Δήμου παραμένουν απλήρωτοι από το 1998!

Το μέγεθος της σκανδαλώδους κακοδιαχείρισης, που έγινε στο Δήμο της Νίκαιας κατά το διάστημα που δήμαρχος ήταν ο Β. Τράπαλης, έφερε στην επιφάνεια η συζήτηση για την πληρωμή από τον Δήμο αθλητών, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Αγγελινιάδης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, οι συμβάσεις των συγκεκριμένων επαγγελματιών αθλητών, που ανέρχονται στο ποσό των 5,5 εκατ. δραχμών, υπογράφτηκαν με το δήμο κατά τη μεταγραφική περίοδο των ομάδων και η αποπληρωμή τους προχώρησε άμεσα. Ο Δήμος, δηλαδή, υπογράφοντας συμβάσεις δήθεν απασχόλησης αθλητών, πλήρωνε στην ουσία τη μεταγραφή των αθλητών αυτών σε ομάδες της Νίκαιας! Την ίδια στιγμή, οι γυμναστές του Δήμου που συμμετέχουν σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού σε σχολεία της πόλης, παραμένουν απλήρωτοι από το 1998, ενώ οι μισθοί τους για όλο το χρόνο ανέρχονται στο ποσό των 500.000 δρχ.

Δήμος - παράγοντας...

«Η νέα διοίκηση του Δήμου έχει δώσει ένα μέρος των χρημάτων στους γυμναστές, αλλά οι οφειλές εξακολουθούν να υπάρχουν με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής», τόνισε ο Γ. Αγγελινιάδης και ζήτησε από τον πρώην δήμαρχο, Β. Τράπαλη, να αιτιολογήσει τον τρόπο, με τον οποίο χρησιμοποίησε τα χρήματα του Δήμου για σύναψη συμβολαίων με τους επαγγελματίες αθλητές, αποκτώντας μια ταυτότητα υπερπαράγοντα των ομάδων σε βάρος των δημοτών, ενώ γυμναστές που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε προγράμματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε χρόνια. Απάντηση όμως δεν πήρε. Ο Γ. Αγγελινιάδης τόνισε, τέλος, ότι στην πορεία θα αποκαλυφθούν και νέα στοιχεία που θα πιστοποιούν την κακή οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της καταβολής ή όχι σε εκδοτική εταιρία του επιπλέον ποσού των 6.000 ευρώ περίπου που διεκδικεί από το Δήμο και για το οποίο ο δήμαρχος τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε συρθεί στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, αρνούμενος την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην καταβάλει το επιπλέον ποσό που ζητάει η εταιρία, αλλά να προχωρήσει στις διαδικασίες εκείνες, που θα αναδείξουν την απάτη που έγινε, όπως τονίστηκε, σε βάρος του Δήμου.

Για απάτη σε βάρος του Δήμου έκανε λόγο και ο Β. Τράπαλης επί δημαρχίας του οποίου έγινε η σχετική συμφωνία με την εκδοτική εταιρία, προκειμένου να εκδοθεί το βιβλίο για τον προσκοπισμό στη Νίκαια και για το οποίο σήμερα η εκδοτική εταιρία διεκδικεί από το Δήμο επιπλέον χρήματα...

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε κατά τη συνεδρίαση ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας και με το οποίο διαμαρτύρεται για την προκλητική, όπως χαρακτηρίζει, πρόταση της ΚΕΔΚΕ, όσον αφορά στην τροποποίηση του νόμου του 1999 που νομιμοποιεί την πορνεία ως επάγγελμα.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου γυναικών κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης να προωθήσει νέο νόμο, που στόχο έχει την πλήρη απελευθέρωση του «επαγγέλματος» της πορνείας, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και την ΚΕΔΚΕ και τον πρώτο δήμο της χώρας, το Δήμο Αθηναίων, που συνεπικουρούν, όπως τόνισαν, και διευκολύνουν την εξάπλωση της εμπορίας της γυναικείας σάρκας. Στο σημείο αυτό πολλές ήταν οι φωνές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που τόνισαν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα ενάντια στην πορνεία όλων των σήμερα εκδιδόμενων προσώπων.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου γυναικών, απαίτησαν από τους κυβερνώντες να αποσύρουν το σχετικό νόμο και να σταματήσουν τις προωθούμενες τροποποιήσεις. Ζήτησαν ακόμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας όχι μόνο να μη δεχτεί να εφαρμόσει αλλά και να καταγγείλει την προωθούμενη πολιτική επιλογή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (2008-04-20 00:00:00.0)
«Δεν χαρίζουμε το χώρο»! (2005-08-14 00:00:00.0)
Παλεύουμε μόνοι μας... (2005-07-03 00:00:00.0)
Και διαφημιστής φροντιστηρίου ο δήμαρχος (2001-06-07 00:00:00.0)
Εκχώρησε στον Κόκκαλη τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (2000-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ