Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΙΚΑΙΑ
Και διαφημιστής φροντιστηρίου ο δήμαρχος

Τη συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τη δημοτική αρχή της Νίκαιας καταγγέλλει η Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας με ανακοίνωσή της - κάλεσμα προς το λαό της πόλης να αντιδράσει στο φαινόμενο της εισόδου οικονομικών συμφερόντων στα σχολειά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα με προσωπική απόφαση του δημάρχου, κ. Τράπαλη, με θέμα «Οι επιλογές, οι διαδικασίες, ο προσανατολισμός για το Λύκειο» και ανάθεση της επιμέλειας και της παρουσίασης στο φροντιστήριο «Αρχέτυπο» της περιοχής.

Οπως σημειώνει η Δημοκρατική Ενότητα είναι χαρακτηριστικό ότι: «με τον ίδιο τίτλο κυκλοφόρησε πολύχρωμο έντυπο 48 σελίδων, με το πρόγραμμα των μαθημάτων του Ενιαίου Λυκείου και των ΤΕΕ, καθώς και τους πίνακες με τις βάσεις των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στο βιβλίο που είναι έκδοση του Δήμου Νίκαιας διαφημίζεται πρωτοσέλιδα το φροντιστήριο «Αρχέτυπο» που έχει την «επιμέλεια» και την «παρουσίαση» της έκδοσης. Ενώ την εισαγωγή του «κοσμούν» δύο πρόλογοι, ένας από τον κ. Τράπαλη και ένας από το προαναφερόμενο φροντιστήριο».

Και στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Καταγγείλαμε αυτή την ενέργεια στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος εκτός των άλλων δε μας απάντησε πόσο κόστισαν για το Δήμο τόσο η εκδήλωση όσο και το έντυπο. Ενημερώνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, γι' αυτό το γεγονός και την καλούμε να αντιδράσει. Είναι γνωστή η ασυνέπεια της δημοτικής αρχής της Νίκαιας, τόσο στην έγκαιρη καταβολή των λειτουργικών εξόδων όσο και στην καταβολή της αποζημίωσης σ' όσους απασχολεί σε προγράμματα κυρίως παραδοσιακών χορών στα δημοτικά σχολεία.

Επίσης είναι γνωστή η απουσία της από τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών για να μην περάσουν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι 2525 και 2640. Ο κ. Τράπαλης μπορεί να είναι απών από την αντιμετώπιση των μεγάλων και μικρότερων εκπαιδευτικών προβλημάτων, αλλά δεν έχει κανένα φραγμό, αρκεί να κάνει τις όποιες «δημόσιες σχέσεις» και στο χώρο της Παιδείας».

Τέλος στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενότητας γίνεται αναφορά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μαθητές του δήμου, που η δημοτική αρχή ανέθεσε στην ανώνυμη εταιρία του Σ. Κόκκαλη, ανοίγοντας, όπως σημειώνεται, «νέους δρόμους για τους "χορηγούς", τους σπόνσορες και κάθε είδους οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα στο ευαίσθητο χώρο των σχολείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ