Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση φοιτητών

Κινητοποίηση ενάντια στο νόμο - απάτη για τη δήθεν «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ, αλλά και την τρομοκρατική καταστολή, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι οι φοιτητές ξεκίνησαν πορεία από το χώρο του Πολυτεχνείου. Φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου για τα ΤΕΙ αλλά και της τρομοκρατίας, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Οταν η πορεία των φοιτητών έφτασε στο Σύνταγμα, φοιτητές και Αγγλοι φίλαθλοι, που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος, διαπληκτίστηκαν άνευ αιτίας και αφορμής. Στη συνέχεια, οι φοιτητές, αφού παρέμειναν στη Φιλελλήνων για περίπου μία ώρα, και φωνάζοντας συνθήματα κατά της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, συνέχισαν την πορεία με προορισμό τη Βουλή. Εκεί δημιουργήθηκε λεκτική ένταση μεταξύ των φοιτητών... αφού δεν μπορούσαν να αποφασίσουν αν θα μείνουν στο χώρο ή θα συνεχίσουν με προορισμό το Πολυτεχνείο. Τελικά κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια.

Και χτες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας. Η είσοδος για το υπουργείο Παιδείας, από την αρχή της Μητροπόλεως, είχε αποκλειστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη και κλούβες, «σκηνικό» που επαναλήφτηκε και στη Βουλή, όπου είχε αποκλειστεί η Βασ. Σοφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ