Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πίσω από τις φιέστες η στυγνή εκμετάλλευση

«Ο,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν τη χρεοκοπία αυτής της αντεργατικής πολιτικής, με αποτέλεσμα βαριές συνέπειες για την παραγωγική βιομηχανική υποδομή της χώρας μας και για τους εργαζόμενους. Δεν είναι ανάπτυξη οι πολεμικές παραγγελίες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης»! Με τις φράσεις αυτές στην αρχή της ανακοίνωσης που εξέδωσε, η Κομματική Οργάνωση Ναυπηγείων Σκαραμαγκά του ΚΚΕ δίνει την απάντηση που πρέπει στη φιέστα - διαφήμιση της κυβερνητικής πολιτικής, που στήθηκε προχτές στο ναυπηγείο για την καθέλκυση μιας ακόμα κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εργαζόμενοι, επισημαίνεται, άκουσαν ξανά τις μεγαλοστομίες για το ναυπηγείο και τους εργαζόμενους, «προσπαθώντας να μας εφησυχάσουν ότι όλα πάνε καλά». Αυτό, όταν «η ανασφάλεια οξύνεται, η αβεβαιότητα και οι χαμηλοί μισθοί και τα μεροκάματα είναι απαράδεκτα, οι συνθήκες εργασίας, η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων και δικαιωμάτων μέσα από την πολυειδικότητα, συνεχίζεται. Ενα μεγάλο μέρος του σταθερού προσωπικού έχει αντικατασταθεί από έκτακτο, οι υπεργολαβίες όλο και διευρύνονται (όσο περιορίζονται οι εργασίες, οι έκτακτοι απολύονται)». «Αυτή είναι η "ανταγωνιστικότητα" και η "ανάπτυξη"! Τα κέρδη της εργοδοσίας! Η ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων».

Είναι ξεκάθαρο, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι αυτή η πολιτική που προσπάθησαν να διαφημίσουν με τη φιέστα, «πέρα από την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα, έχει στόχο τη συρρίκνωση, την υποβάθμιση, την παραγωγική απαξίωση, την ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γενικότερα του καπιταλιστικού καταμερισμού εργασίας» και υποστηρίζεται, εκτός από την κυβέρνηση, και από τη ΝΔ και από το ΣΥΝ.

Η Κομματική Οργάνωση υπογραμμίζει ότι μέσα από τις δραματικές εξελίξεις που προέκυψαν σε βάρος του ναυπηγείου από την ιδιωτικοποίησή του γίνεται ακόμα «πιο επιτακτικά και αναγκαία επίκαιρη η θέση του ΚΚΕ για το Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στα πλαίσια μιας φιλολαϊκής πολιτικής, που θα είναι πραγματικά λαϊκή περιουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ