Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Παιδιά «σκλάβοι»!

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, δύο ανήλικοι Ρουμάνοι πουλήθηκαν ως «σκλάβοι» σε αγροτική φάρμα σε χωριό 50 χιλιόμετρα νότια του Βουκουρεστίου.

Πρόκειται για δύο αγόρια ηλικίας 12 και 13 ετών, τα οποία, όπως ομολόγησαν οι γονείς τους, πουλήθηκαν το Δεκέμβρη του 2002 σε έναν αγρότη στο χωριό Γκοστίνου της νότιας Ρουμανίας, αντί 110 ευρώ, ενός χοίρου για τα Χριστούγεννα και ενός μικρού μηνιαίου ποσού. Οι γονείς, που ζουν σε άθλιες συνθήκες χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στην Τσεπελνίτα της βορειοανατολικής Ρουμανίας, έχουν συνολικά 15 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία ζουν σε ιδρύματα.

«Παρόμοιες περιπτώσεις οφείλονται όχι μόνο στην έλλειψη παιδείας των γονιών και στη φτώχεια τους, αλλά και στην αδιαφορία των τοπικών αρχών», ανέφερε χτες η ρουμανική Υπηρεσία Προστασίας των Παιδιών (ANPC) σε ανακοίνωσή της. Η υπηρεσία υποσχέθηκε ότι θα διεξαγάγει άμεσα έρευνα.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε την Κυριακή από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υπογράμμισαν την έκταση που έχει προσλάβει η εκμετάλλευση των παιδιών στη Ρουμανία, ιδιαίτερα στις πιο φτωχές βορειοανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ