Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Μαζική συγκέντρωση διεκδίκησης

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης έκαναν χτες το απόγευμα κάτοικοι της Λευκάδας στην κεντρική πλατεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων του νομού. Μετά το σεισμό της 14ης Αυγούστου οι σεισμόπληκτοι και ο νομός γενικά είναι εγκαταλειμμένοι από την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει υλοποιήσει ούτε τα πενιχρά μέτρα που ανακοίνωσε.

Κατά τη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία εκ μέρους του Συντονιστικού έκανε ο Μάκης Λιβιτζάνος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας και χαιρέτισε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίων. Ο Μ. Λιβιτζάνος με την ομιλία του κάλεσε το λαό της Λευκάδας να καταδικάσει αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει πραγματική αποκατάσταση των ζημιών, στήριξη των ανέργων και εργαζομένων, ανόρθωση της οικονομίας του νομού, άμεση αντισεισμική θωράκιση. Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού είπε πως οι απολυμένοι στο νησί έχουν ξεπεράσει τους 500 και 1.000 περίπου ξεσπιτωμένοι δικαιούχοι των 600 ευρώ δεν έχουν λάβει κανένα ποσό. Οι επαγγελματίες και έμποροι εμπαίζονται στο θέμα της καταγραφής των ζημιών και της αναστολής των χρεών, ενώ σε όσους καταστράφηκαν τα σπίτια τους λένε ότι μπορούν να τα ξαναφτιάξουν με 140.000 δρχ./μέτρο.

Οπως τόνισε, για την αντισεισμική θωράκιση όχι μόνο τίποτα δεν ακούγεται αλλά καταβάλλεται προσπάθεια, εν ονόματι των κερδών, να εκδιωχθούν σεισμολόγοι μελετητές. Για τα δημόσια έργα τίποτα δεν έχει γίνει πέρα από το ότι ο υπουργός υπέγραψε για τα 20 εκατ. ευρώ. Οι δήμοι πήραν κάποια ψίχουλα που δε φτάνουν να αντιμετωπίσουν ούτε το 20% των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ