Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΑΤΤΙΚΗ
Πόλη εκτός λειτουργίας!

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Δρόμοι ποτάμια και μεγάλα έργα εκτός λειτουργίας. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης δυνατής βροχής στο Λεκανοπέδιο

Η γέφυρα της Καλλιρρόης, έγινε ποτάμι...

Eurokinissi

Η γέφυρα της Καλλιρρόης, έγινε ποτάμι...
Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε χτες η Αττική από τη βροχή που έπεσε σε σχεδόν όλη την Ελλάδα. Πλημμυρισμένα καταστήματα, υπόγεια, δρόμοι που έγιναν ποτάμια, κατολισθήσεις αλλά και σηματοδότες που δε λειτουργούσαν, σύνθεσαν την εικόνα, συνηθισμένη βέβαια, της χτεσινής ημέρας.

Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές της Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας, Βάρκιζας, Καισαριανής, Πειραιά, Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 80 κλήσεις που αφορούσαν αντλήσεις νερού από καταστήματα, υπόγεια και σπίτια, ενώ στους δρόμους υπάρχουν 35 συνεργεία με 100 άτομα περίπου, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια εκεί που χρειάζεται.

Ουρές σχηματίστηκαν από αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας ενώ στην παραλιακή Ποσειδώνος πολλά οχήματα ήταν ακινητοποιημένα. Μέσα σε όλα αυτά, άνοιξαν οι ...δρόμοι καθώς σημειώθηκαν δύο καθιζήσεις στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια και στη συμβολή της Γρηγορίου Λαμπράκη με τη Μανδηλαρά στο Καλαμάκι. Παράλληλα, δεν ήταν και λίγα τα τροχαία που προκλήθηκαν εξαιτίας της βροχής και του ολισθηρού οδοστρώματος. Κατολίσθηση αναφέρθηκε περίπου στις 3:40 το μεσημέρι ανάμεσα στα Λεγραινά και τη Φώκαια, όπου και έσπευσε γκρέιντερ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για να ανοίξει το δρόμο.

Πλημμύρες και στα «μεγάλα έργα»

Σημαντικές ζημιές από τη χτεσινή νεροποντή παρατηρήθηκαν για ακόμα μία φορά και στα περιβόητα «μεγάλα έργα» στην Αττική. Πιο συγκεκριμένα είχαμε:

  • Την πτώση του συστήματος ILS (τυφλής προσγείωσης) από πτώση κεραυνών, στο αεροδρόμιο των Σπάτων, που πλήρωσαν πανάκριβα οι Ελληνες εργαζόμενοι. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση αεροσκάφους της «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας», με 30 επιβάτες από τη Ρόδο και προορισμό την Αθήνα. Επειδή δεν ήταν δυνατή η προσγείωσή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αφού έκανε κύκλους επί μισή ώρα πάνω από την Αττική, τελικά πήρε εντολή προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Κω. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, διακόπηκε για λόγους ασφαλείας, ο ανεφοδιασμός καυσίμων τριών αεροπλάνων στον ΔΑΑ.
  • Την πλημμύρα στο Σταθμό Μοναστηράκι του Μετρό, ο οποίος στοίχισε ...ο κούκος αηδόνι και παραδόθηκε με καθυστέρηση 5 ολόκληρων χρόνων.
  • Εξαιτίας της Αττικής Οδού, πλημμύρισαν πολλές περιοχές στα Μεσόγεια, παρότι για αντιπλημμυρικά έργα το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε στους εργολάβους πολλές δεκάδες δισ. δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ