Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δολοφονίες συνδικαλιστών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Η «εμμονή» του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε να εξαφανίσει από προσώπου Γης τις ανταρτικές οργανώσεις, που συνεπάγεται και τη στρατιωτικοποίηση της κολομβιανής κοινωνίας, έχει πολλαπλούς αποδέκτες καθώς φαίνεται, ειδικά όταν ο αποδέκτης είναι κοινωνικός τομέας που αντιτίθεται στα σχέδια του κολομβιανού Προέδρου. Οπως οι συνδικαλιστές.

Ετσι, πενήντα οκτώ συνδικαλιστές δολοφονήθηκαν μέχρι σήμερα (για το 2003) στην Κολομβία, όπως ανακοίνωσε μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, η Κεντρική Ενωση Εργαζομένων (CUT). Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική οργάνωση, την ίδια περίοδο 130 συνδικαλιστές συνελήφθησαν στην πετρελαιοπαραγωγό επαρχία Αραούκα κι άλλοι 600 εξαναγκάστηκαν, μέσω απειλών από ένοπλες ομάδες, να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή, ή να αυτοεξοριστούν στο εξωτερικό.

Τα νέα στοιχεία της CUT ανεβάζουν στους 513 (148 τον περασμένο χρόνο, 191 το 2001, 116 το 2000, και 58 μέχρι στιγμής αυτό το χρόνο) τον αριθμό των δολοφονηθέντων συνδικαλιστών στην Κολομβία από το 2000. Εν κατακλείδι, η CUT καταγγέλλει προειδοποιώντας και για τα μελλούμενα ότι «οι δολοφονίες συνδικαλιστών δε σταμάτησαν να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ