Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητούν εξασφάλιση της «Επικοινωνίας»

Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και συνέχειας του σημαντικού έργου που προσφέρει το Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Προβλήματα Ορασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Επικοινωνία», έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Στεφανή.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η «Επικοινωνία» είναι το μοναδικό κέντρο ολιγοήμερης παραμονής, 30 παιδιών, ενώ υπάρχουν πάνω από 1.000 πολλαπλά ανάπηροι τυφλοί σε όλη τη χώρα. «Παρ' όλα αυτά, τονίζουν, δεν υπάρχει σταθερή και επαρκής κρατική χρηματοδότηση, γι' αυτό και το κέντρο οφείλει στο ΙΚΑ 500.000 ευρώ, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και τα παιδιά δεν μπορούν να λάβουν τη συνεχή ποιοτική εκπαίδευση που τους αξίζει.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι μετά από πρόσφατη κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, το υπουργείο υποσχέθηκε να πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και ένα μικρό μέρος (το 20%), του χρέους προς το ΙΚΑ. «Πρόκειται, τονίζουν, για μια πυροσβεστική, μερική και προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος και σύντομα θα προκύψει ξανά σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του κέντρου».

Ετσι, ρωτούν τον υπουργό Υγείας εάν θα προχωρήσει σε θεσμική κατοχύρωση του κέντρου, κατά τρόπον που να περάσει στο Δημόσιο. Ακόμα, εάν θα εξασφαλίσει σταθερά και επαρκή κρατική χρηματοδότησή του και αν θα εξασφαλιστούν σε μόνιμη βάση τα δικαιώματα των εργαζομένων και ένας αξιοπρεπής μισθός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ