Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρχισε χτες το Συνέδριο του ΕΚ Θεσσαλονίκης

«Συνδικάτα ταξικά, όχι κυβερνητικά». Με το σύνθημα αυτό να σκεπάζει την αίθουσα, «υποδέχτηκαν» δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές τον κυβερνητικό πρόεδρο της ΓΣΕΕ στο βήμα του 28ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες βράδυ και ολοκληρώνονται την Κυριακή με τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΚΘ και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Οι εργάτες αντιπρόσωποι των δεκάδων μαζικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν πως αυτό το συνέδριο πρέπει και μπορεί να πάει το εργατικό κίνημα ένα βήμα μπροστά, πιο κοντά στον ταξικό προσανατολισμό. Είναι στο χέρι όλων να στείλουν μήνυμα ανυπακοής στα κελεύσματα συμβιβασμού και ήττας των συνεταίρων του ευρωμονόδρομου ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ.

Χθες βράδυ, πρώτη μέρα, παρέλασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, υπουργοί και παράγοντες. Χρησιμοποίησαν το βήμα για να επιβεβαιώσουν την πίστη τους στις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ, αφού για άλλη μια φορά δήλωσαν υποταγή στην ΟΝΕ, στους στόχους σύγκλισης και τη με κάθε κόστος στήριξη των επιδιώξεων του κεφαλαίου.

Πρωτομάστορας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος, που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εγκαλώντας όσους συνεχίζουν να αμφισβητούν πως το συνδικαλιστικό κίνημα με τις κινητοποιήσεις του πέτυχε τη θεσμοθέτηση του καλύτερου ασφαλιστικού συστήματος στην ΕΕ... Μετά ήρθε και ο πραγματικός υπουργός, ο Α. Τσοχατζόπουλος, για να εκφωνήσει μια κλασική κυβερνητική ομιλία.

Το δρόμο στον οποίο το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βαδίσουν, κατέδειξε μέσα από το χαιρετισμό του ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Χουρμουζιάδης, ξεκαθαρίζοντας προηγούμενα πως το περιεχόμενο του συνεδρίου δεν πρέπει να το συνιστούν οι επικίνδυνες ακροβασίες της ψηφοθηρίας, ούτε η παραχάραξη της πρωτοβάθμιας θέλησης των εργαζομένων, που διαμορφώνεται κάτω από πιέσεις και εκφοβισμούς, κάτω από διλήμματα που προβάλλονται την τελευταία στιγμή για να αποπροσανατολίσουν.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης κατέληξε, σημειώνοντας πως το κεντρικό και το απόλυτο νόημα του συνεδρίου, για το ΚΚΕ, είναι, οι ζυμώσεις μέσα στο εργατικό κίνημα «να ανανεωθούν όχι μέσα από τη δράση των ηγεσιών που είναι έτοιμες να καθίσουν σε τραπέζια ανειλικρινών διαλόγων, έτοιμες να δηλώσουν πως όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση βρίσκονται σε "θετική κατεύθυνση", αλλά μέσα από την αγωνιστική δράση των ίδιων των εργαζομένων, που θα ανάγουν τις αιτίες των προβλημάτων τους στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, μετατρέποντας την κοινωνική τους αγωνία σε σαφή πολιτική σκέψη μέσα από τις γραμμές αγωνιστικών και ασυμβίβαστων μετώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ