Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Συνεχίζεται η ψευτοαντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Η ανούσια, χωρίς περιεχόμενο και αντίκρισμα για τα λαϊκά στρώματα «αντιπαράθεση» κυβέρνησης - ΝΔ για το ρόλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) συνεχίστηκε χτες από την πλευρά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα γραφεία του ΣΔΟΕ και απευθυνόμενος στους υπαλλήλους, βρήκε την ευκαιρία να ανταποδώσει «τα ίσα» στη ΝΔ. Με πομφόλυγες όπως την «ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσίας» σε... «αντίθεση» με τα λεγόμενα από τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή περί «κατάργησής του ΣΔΟΕ αλλά με τη... σημερινή μορφή του», ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συντηρήσει το θέμα έδωσε στη δημοσιότητα και δυο κομπίνες. Η μία αφορά πλειστηριασμούς ακίνητων και η δεύτερη παράνομη διακίνηση χρυσού και αργύρου που είχαν αποτέλεσμα το χάσιμο φόρων για το Δημόσιο. Ως συνήθως η κυβέρνηση για τις ανάγκες της προπαγάνδας της «αποκαλύπτει» τέτοιες υποθέσεις, η έκβαση των οποίων παραμένει άγνωστη.

Το ΣΔΟΕ διερεύνησε περισσότερες από 1.100 υποθέσεις αναγκαστικών πλειστηριασμών διαπιστώνοντας ότι σε πολλούς από αυτούς «συμμετέχουν τα ίδια κατά κανόνα πρόσωπα που εκ συστήματος πλειοδοτούν κατ' εντολή και διά χρημάτων τρίτων». Δημοσιοποιούν μάλιστα και κάποια «γαργαλιστικά παραδείγματα» όπου οι επιτήδειοι - δεν κατονομάζονται - πέτυχαν εξευτελιστικές τιμές. Ομως δεν υπάρχει καμία απολύτως συγκεκριμένη αναφορά για τους διενεργούντες τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς (τράπεζες, Δημόσιο ή άλλους).

Στη δεύτερη υπόθεση (παράνομη διακίνηση χρυσού και αργύρου)γίνονται περισσότερο συγκεκριμένοι. Δημοσιοποίησαν λίστα 41 εικονικών επιχειρήσεων, στις οποίες μετέχουν 10 πρόσωπα. Εκτιμούν ότι η απώλεια φόρων μόνο από ΦΠΑ για το 2002 φτάνει σε 4 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ