Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
OLYMPIC CATERING
Τώρα εκβιάζει με απολύσεις

Απροκάλυπτο εκβιασμό, με αιχμή του δόρατος τους εργαζόμενους, ασκούν οι εκπρόσωποι της ιδιωτικοποιημένης Olympic Catering, διαλέγοντας ως αφορμή την αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία καθορίζει ποσοστό κέρδους 45% για τα προϊόντα που πωλούνται από τα κυλικεία συγκεκριμένων χώρων, μεταξύ αυτών και των αεροδρομίων. Οι άρπαγες της δημόσιας επιχείρησης, αυτοί που θησαυρίζουν, αξιοποιώντας την πολιτική ξεπουλήματος των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτοί που, ενώ ακόμα όταν η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ οδηγούνταν στη σημερινή της κατάσταση εκμεταλλεύονταν το μονοπώλιο της τροφοδοσίας του αερομεταφορέα, αυτοί οι αχόρταγοι, τώρα απαιτούν κι άλλα και απειλούν. Τώρα αξιώνουν να δουλεύουν, με ποσοστά κέρδους πάνω από 45%. Δεν τους φτάνει για κάθε 100 ευρώ που τζιράρουν να κερδίζουν 45 που τους προσφέρει η κυβέρνηση με την άθλια πολιτική της. Θέλουν κι άλλα, κι άλλα κι ακόμα περισσότερα.

Με ανακοίνωσή της, μάλιστα, η επιχείρηση εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν είναι συνεπής απέναντι στη συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. Απαιτεί από την κυβέρνηση να της εξασφαλίσει τους όρους που της υποσχέθηκε, όταν ξεπούλησε την Olympic Catering, που ισοδυναμούν με πλήρη ασυδοσία. Μεταξύ άλλων, η διοίκηση υποστηρίζει ότι από το Δεκέμβρη του 2002 δεν έχει προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών των προϊόντων που πουλάει στα κυλικεία και ότι δεν προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, κάνει λόγο για «παραχωρήσεις», τη στιγμή που απέκτησε μια χρυσοφόρα επιχείρηση. Στο διά ταύτα της ανακοίνωσής της, η ιδιοκτήτρια εταιρία καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς «να προστατεύσουν τόσο την εταιρία όσο και τους εργαζόμενους από τον κίνδυνο να επανέλθουν στην προ της ιδιωτικοποίησης κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ