Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αγροτική συγκέντρωση στις 21 Νοέμβρη

Συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας διοργανώνει, την Παρασκευή, 21 Νοέμβρη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, (ΕΟΑΣΚ).

Στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, θα γίνει ενημέρωση των αγροτών για τα πρόσθετα προβλήματα, που δημιουργούνται με τη νέα αναθεώρηση της κοινής Αγροτικής Πολιτικής, (ΚΑΠ), της Ευρωπαϊκής Ενωσης - ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις νέες Κοινές Οργανώσεις Αγοράς, (ΚΟΑ), στο βαμβάκι, στον καπνό και στο λάδι - καθώς και με τις νέες αντιαγροτικές αποφάσεις για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα δάνεια της ΑΤΕ κ.ά.

Ταυτόχρονα, θα εκφραστεί η διάθεση του αγροτικού κόσμου για ένταση της πάλης του, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, σημείωσε ότι για την προετοιμασία της αγωνιστικής κινητοποίησης θα γίνουν πολλές επισκέψεις και περιοδείες στελεχών της Ομοσπονδίας στα χωριά και στις επαρχίες του νομού, ενώ αύριο Παρασκευή, 14 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων, στην οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν μέτρα για την επιτυχή οργάνωση της αγροτικής συγκέντρωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ επισήμανε ότι στην ύπαιθρο της Καρδίτσας αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια, αλλά και η αγανάκτηση για την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία οδηγεί στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στην ανάγκη συνέχισης και έντασης του αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών αναφέρθηκε ο Β. Αναγνωστόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ και νομάρχης Καρδίτσας, τονίζοντας ότι χωρίς τον αγώνα οι αγρότες θα χαθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ