Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΛΛΑ - ΗΜΑΘΙΑ
Συνεχίζεται η κοροϊδία κατά των αγροτών

Ανακοίνωση - καταγγελία των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΚΚΕ

Τα δήθεν «μέτρα προστασίας» των δεντροκαλλιεργητών της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Απρίλη, βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματική κάλυψη του χαμένου από τις ζημιές εισοδήματος των αγροτών. Τα πορίσματα εξατομίκευσης των ζημιών, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΕΛΓΑ, σαν συνέχεια των ήδη εξαγγελθέντων μέτρων για την αγροτική οικονομία της κυβέρνησης, είναι μακριά από αυτά που διεκδικούσαν και οι φορείς της περιοχής. Οι αδικίες που έχουν γίνει είναι πάρα πολλές, οι ίδιοι οι αγρότες άλλωστε τα γνωρίζουν πλέον από πρώτο χέρι, αφού τα πορίσματα έφτασαν σε όλα τα χωριά.

Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Πέλλας και Ημαθίας του ΚΚΕ, ενώ δίνονται και στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της αδικίας που γίνεται σε βάρος των αγροτών. Για παράδειγμα, σε παραγωγή συμπήρυνου ροδάκινου, που η καταγραμμένη ζημία είναι 100%, υπολογίζεται για την αποζημίωση μόνο παραγωγή 30-35 κιλών στο δέντρο ή σε καταγραφή ζημιάς επιτραπέζιου ροδάκινου στο 80-90%, δηλώνεται ότι θα αποζημιωθεί μόνο το 45-50%!!

«Από την πρώτη στιγμή σαν Κόμμα με περιοδείες στελεχών μας και ανακοινώσεις είχαμε ζητήσει από όλους να μετατρέψουν την απόγνωση σε αγωνιστική διεκδίκηση δίκαιων αποζημιώσεων: Πλήρη κάλυψη των ζημιών στο 100% για την απώλεια της παραγωγής και το φυτικό κεφάλαιο. Αυτό, βέβαια, μόνο με γενναία χρηματοδότηση από το κράτος ενός δημόσιου οργανισμού ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες σ' ένα διαρκή αγώνα επιβίωσης για αυτούς και τις οικογένειές τους. Μόνο αγωνιστικά μπορούμε να διεκδικήσουμε δίκαιες αποζημιώσεις, διαφορετική πολιτική στον αγροτικό τομέα», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ