Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Συντονισμός εργατών και μαζικών φορέων

Με σκοπό να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργαζόμενους και τους φορείς της Νάουσας, οι εργάτες στη νηματουργία «Βαρβαρέσος» πραγματοποιούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας σύσκεψη με εκπροσώπους των εργαζομένων από όλους τους κλάδους, βουλευτές, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη των μαθητικών συμβουλίων της πόλης. Το αναγκαίο βήμα του συντονισμού αποφασίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ισχυρό πανναουσαϊκό φραγμό στις προωθούμενες από την εργοδοσία 20 απολύσεις και στη ραγδαία αποβιομηχάνιση της περιοχής που έχει οδηγήσει την ανεργία στο 50,8%.

Στη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστούν και οι μορφές κλιμάκωσης του αγώνα, στα πλαίσια των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων. Ενα από τα βασικά αιτήματα είναι και η άμεση παύση των εργολαβιών στα εργοστάσια του «Βαρβαρέσου», καθεστώς που έχει υποδουλώσει δεκάδες εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και αποτελεί το όχημα για τη γενικευμένη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Την Παρασκευή, εξάλλου, έληξε τυπικά η προθεσμία που είχε θέσει η διεύθυνση της επιχείρησης για την κατάθεση των αιτήσεων «οικειοθελούς αποχώρησης». Μέχρι και χτες, παρά το γεγονός ότι το δόλωμα της εργοδοσίας δεν έπιασε στους εργαζόμενους, δεν είχαν ανακοινωθεί απολύσεις. Οι εργάτες του «Βαρβαρέσου» ωστόσο βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, έτοιμοι να νεκρώσουν το εργοστάσιο σε περίπτωση που ανακοινωθούν αιφνιδιαστικά απολύσεις και να προχωρήσουν την αμέσως επόμενη μέρα σε 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ