Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκροτήθηκε Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπο απ' την εκδήλωση για τη συγκρότηση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ
Στιγμιότυπο απ' την εκδήλωση για τη συγκρότηση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ
Μια μέρα πριν την τριακοστή επέτειο του Πολυτεχνείου, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης στη Θεσσαλονίκη τίμησε, με τον καλύτερο τρόπο, το μήνυμα του Νοέμβρη, με τη σύσταση της Τοπικής Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ. Πιστοί στο ραντεβού τους με το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συνδικαλιστές, μέλη των διοικήσεων δεκάδων σωματείων και απλοί εργαζόμενοι, αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους από τον αγώνα για το μεροκάματο και κατέθεσαν την πλούσια αγωνιστική τους πείρα, καταλήγοντας στην 11μελή Γραμματεία, που θα αναλάβει να συντονίσει τη δράση της εργαζόμενης νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο της ρήξης με τις πολιτικές της εκμετάλλευσης και τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς της εκφραστές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Β. Ελλάδας, του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών, της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τυποβαφέων, Λογιστών, Επισιτισμού, εργαζομένων στη Μαλαματίνα, στην PEPSI, στην AMSTEL και την 3Ε, των συμβασιούχων του ΤΑΕ, μέλη της διοίκησης του ΣΥΣΠΙΣ και του ΣΥΣΔΙΕΚ, της ΑΕΝ, νέοι τραπεζοϋπάλληλοι, σπουδαστές του ΟΑΕΔ και νυχτερινοί μαθητές.


Τη συζήτηση άνοιξε ο Θανάσης Κουτσουράς, γραμματέας της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Β. Ελλάδας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί ταξική απάντηση στην επίθεση που δέχονται σήμερα τα δικαιώματα των εργαζομένων από το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του, με πρώτα θύματα τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και μέλος της νέας διοίκησης του ΕΚΘ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του ΠΑΜΕ τα τελευταία 4 χρόνια στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στην προσπάθεια να απαγκιστρωθεί το κίνημα από τη γραμμή του συμβιβασμού που προωθούν οι σημερινές ηγεσίες του.

Η 11μελής Γραμματεία, που ανέδειξε η συνέλευση, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να καθορίσει το πρόγραμμα δράσης της για το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απήργησαν για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις (2013-05-25 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν με 48ωρη απεργία (2009-11-19 00:00:00.0)
Απολύει και εκβιάζει (2009-11-11 00:00:00.0)
Απεργία, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις (2008-09-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-30 00:00:00.0)
Κι άλλος εργάτης στο κενό (1999-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ