Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«THYSSEN KRUPP ELEVATOR»
Κλιμακώνουν με 48ωρη απεργία

Με 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «THYSSEN KRUPP ELEVATOR», μετά από έξι συνεχόμενες μέρες που πραγματοποιούσαν 4ωρες στάσεις εργασίας, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι τρεις απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι απαιτούν επίσης να τηρηθούν οι θέσεις εργασίας στα κινητά συνεργεία συντήρησης, ενώ στην οργάνωση της πάλης τους πρωτοστατεί η σωματειακή επιτροπή που έχει στηθεί και το κλαδικό τους συνδικάτο, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας.

Σημειώνεται πως ενώ προβλέπονται δύο τεχνικοί στα συνεργεία, στέλνεται μόνο ένας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να κινδυνεύει ο εργαζόμενος, αλλά και να γίνεται ελλιπής συντήρηση του ανελκυστήρα. Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας επισημαίνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά, που εμείς οι ηλεκτροτεχνίτες και στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι γινόμαστε αποδέκτες της επίθεσης της εργοδοσίας στα δικαιώματά μας». Και τονίζει: «Το Σωματείο μας δε θα αφήσει να περάσει αυτή η επίθεση. Δεν είναι οι εργαζόμενοι υπεύθυνοι για την καπιταλιστική κρίση. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, η πλουτοκρατία».

Στη χτεσινή στάση εργασίας παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Θοδωρή Κούτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ