Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στην αντεπίθεση για τις ταξικές μας ανάγκες

Σε οργανωμένη απάντηση με μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση στις 22 Νοέμβρη και στην πανελλαδική πανοικοδομική απεργία στις 26, καλεί το Συνδικάτο Αθήνας

Η ανάγκη οργανωμένης απάντησης με τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους φανερώνεται καθημερινά μέσα από τις εξορμήσεις που πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μπροστά στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Νοέμβρη (Θέατρο «Βεάκη», 8.30 π.μ.) αλλά και ενόψει της πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας στις 26 Νοέμβρη.

Χτες, στελέχη του Συνδικάτου περιόδευσαν σε έργο της μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», στον Κηφισό, και κάλεσαν τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση, στην απεργία και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη. Από την πλευρά τους, οι οικοδόμοι έδειξαν ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στον κλάδο όσο και συνολικά με την ένταση της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΕΕ. Χαρακτηριστικές της ανησυχίας ήταν οι ερωτήσεις, προς τους εκπροσώπους του Συνδικάτου, αναφορικά με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας. «Αλλά και να μπούμε, τα 400 ευρώ, δε φτάνουν ούτε για να πληρώνουμε το ενοίκιο», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Κι ενώ η ανεργία θερίζει, οι οικοδομές υπολειτουργούν. Σε τρία εργοτάξια της περιοχής, αυτό ήταν το μοναδικό εργοτάξιο στο οποίο γίνονταν εργασίες. «Και αυτοί που έχουν μεροκάματο, δουλεύουν και δεν πληρώνονται», σχολιάζει στο «Ρ» ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου. Σε αυτό το πλαίσιο, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα των θέσεων που διεκδικούν οι οικοδόμοι, για έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού που δεν μπορεί να είναι κάτω από 1.400 ευρώ, προσανατολισμό της οικοδομικής δραστηριότητας στην κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών (λαϊκή στέγη, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα) κλπ.

Ταυτόχρονα, εντείνονται οι δραστηριότητες της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, με εξορμήσεις και περιοδείες στα γιαπιά, προπαγανδίζοντας την απεργία στις 26 του μήνα. Χτες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Πάσουλας, πραγματοποίησε περιοδεία σε μεγάλα εργοτάξια στο νομό Ηρακλείου Κρήτης και μίλησε σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της απεργίας, που οργάνωσε ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ