Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Φουλάρουν για την απεργία

Θα γίνει στις 26 Νοέμβρη 2003

Η αγωνία του κλάδου μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται και η απόφασή του να αντισταθεί αγωνιστικά προκειμένου να αναχαιτίσει την αντεργατική λαίλαπα, εκφράστηκε στη διάρκεια της παμμακεδονικής σύσκεψης που έγινε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας των οικοδόμων στις 26 Νοέμβρη 2003. Η σύσκεψη έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 20 σωματεία των οικοδόμων και των συναφών επαγγελμάτων, από πολλές πόλεις της Μακεδονίας.

Αποφασίστηκε να γίνει απεργιακή συγκέντρωση σε κάθε πρωτεύουσα νομού. Μέσα στη βδομάδα θα καθοριστούν οι χώροι και οι ώρες των συγκεντρώσεων. Παράλληλα, τα τοπικά συνδικάτα οργανώνουν καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς, στα γιαπιά, στα μικρά και μεγάλα εργοτάξια.

Οι συνδικαλιστές περιέγραψαν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι. Τα γιαπιά έγιναν κρεματόριο εξαιτίας της ασυδοσίας των εργοδοτών, της απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και ελεγκτικών μηχανισμών, η συλλογική σύμβαση δεν εφαρμόζεται, το ωράριο καταστρατηγείται, η ασφάλιση κινδυνεύει.

Στόχος είναι, όπως ανέφερε συμπυκνώνοντας τα συμπεράσματα της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Α. Ζαζόπουλος, «αυτή η κινητοποίηση να πάρει χαρακτήρα ανάλογο με τη μεγάλη κινητοποίηση του Απρίλη του 2001 που ακολούθησε ο ξεσηκωμός της εργατικής τάξης. Φιλοδοξούμε, να βάλει τις βάσεις, να γίνει οδηγός, για ένα νέο ξεσηκωμό. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα στραφεί το σύνολο της δουλιάς μας».

Συνελεύσεις και εκλογές
  • Στη γενική συνέλευση του κλάδου που γίνεται στις 6 μ.μ. καλεί για αύριο Τετάρτη το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου.

Η απεργιακή συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη 2003 θα γίνει στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

  • Σε συσπείρωση και υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της καλεί τους οικοδόμους της Φθιώτιδας ο συνδυασμός της «Πανοικοδομικής Ενότητας» στο Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 21 Νοέμβρη (5 μμ - 8 μμ) και το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Νοέμβρη από το πρωί μέχρι το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ