Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δυναμικά στην απεργία

Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στην Ομόνοια, ώρα 11 πμ, και πορεία στην πλατεία Κοραή, όπου γίνεται η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ώρα 12 το μεσημέρι

Eurokinissi

Σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, την Πέμπτη, 20 Νοέμβρη, καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» για να διεκδικήσουν αποφασιστικά τα αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για να παραμερίσουν δυναμικά αυτή την πολιτική μέσα από ενωτικούς ταξικούς αγώνες όλων των εργαζομένων. Στα πλαίσια της απεργίας, η ΤΑΔΗΣΥ καλεί στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας. Η απεργιακή κεντρική συγκέντρωση έχει οριστεί από την ΑΔΕΔΥ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή.

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπουν: «1.100 ευρώ ο κατώτατος μισθός και ανάλογες αυξήσεις για όλα τα κλιμάκια. Απόσυρση του νέου μισθολογίου - φτωχολογίου της χειραγώγησης και του αυταρχισμού. Αμεση αποδοχή όλων των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος. Απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση και του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση. Κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση, καθώς και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Χαρακτηρισμός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο δημόσιο και στους ΟΤΑ με βάση τις διατάξεις του ΙΚΑ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση. Πλήρης χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Χτύπημα της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας».

Η ΤΑΔΗΣΥ στο κάλεσμά της καλεί τους εργαζόμενους και με την ψήφο τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. «Συνεχίζουμε - επισημαίνει - και εντείνουμε τον αγώνα μας, συγκρουόμαστε με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δημιουργεί, διαιωνίζει και οξύνει τα προβλήματά μας. Που "παράγει" το νέο μισθολόγιο της λιτότητας και του αυταρχισμού, τις ευέλικτες μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις της μερικότητας, για μερική ζωή, τα αντιδημοτικά, τα αντιεκπαιδευτικά και ανθυγιειονομικά μέτρα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συνολικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, μα και το συνακόλουθό τους, τον ακραίο αυταρχισμό της ποινικοποίησης και απαγόρευσης των αγώνων για την επιβολή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Καταγγέλλει δε ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι ηγεσίες των παρατάξεων της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και της ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, «τόσο στους κλάδους όσο και στην ίδια την ΑΔΕΔΥ, έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τη βασική κατεύθυνση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και εναντιώνονται στα αιτήματα και στις μορφές πάλης που θα συμβάλουν σε αποτελεσματική αντίσταση απέναντι στις αντεργατικές επιθέσεις, θα βοηθήσουν στη συσπείρωση και στην κινητοποίηση δυνάμεων, στην αντεπίθεση του κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων».

  • Κάλεσμα στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή την απεργία και στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ώστε και μελλοντικά, μαζί με όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με συντονισμένους αγώνες να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση, απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων ΟΤΑ.
48 απεργία σε νοσοκομεία - ΙΚΑ

Σαρανταοχτάωρη απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ εξήγγειλε για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (20-21 Νοέμβρη) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Μεθαύριο Πέμπτη (20.11.2003) η ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η ΟΛΜΕ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κοραή, στα Προπύλαια.

  • Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΙΚΑ εξήγγειλε για τις 21 Νοέμβρη και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ καλεί για συμμετοχή και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 20 του μήνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ