Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κερδοσκοπικές αυξήσεις και στα δίδακτρα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς οι αυξήσεις στα δίδακτρα ανά μαθητή έχουν φτάσει, κατά μέσον όρο, στο 8- 12%. Αυτό προκύπτει από καταγγελίες γονέων, που έχουν φτάσει στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης στέκεται παρατηρητής της κερδοσκοπίας, καθώς - κάτω από την καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας - δεν έχει... μπει μέχρι στιγμής στον κόπο να ζητήσει τη διενέργεια ούτε αυτών των τυπικών ελέγχων «για τα μάτια του κόσμου».

Εξάλλου, οι κερδοσκοπικές αυξήσεις, που επέβαλαν οι σχολάρχες, έχουν τις ευλογίες του ίδιου του υφυπουργού Ανάπτυξης Κ. Κουλούρη, ο οποίος με τη νομοθετική ρύθμιση που υπέγραψε, όσον αφορά στο ύψος των αυξήσεων στα δίδακτρα για τη φετινή χρονιά, έδωσε το «πράσινο φως» για μεγάλες αυξήσεις «από το παράθυρο». Συγκεκριμένα, η σχετική ρύθμιση προβλέπει ανώτατο επιτρεπόμενο ποσοστό αυξήσεων στο 3,8%, για το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα στα σχολεία και ελεύθερο προσδιορισμό του ποσοστού στα προαιρετικά.

Ετσι, το υπουργείο έλυσε τα χέρια των ιδιοκτητών, που επέβαλαν μεγάλες ανατιμήσεις στα δίδακτρα των προαιρετικών μαθημάτων, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, συνολικά τα δίδακτρα που καταβάλλουν για το σχολικό έτος 2003 - 2004 να έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά μέσον όρο 8-12%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ